El President de Les Corts és elegit President de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics per a 2017

13-01-2017   |  Visitas:469València, 13 de gener de 2017 - El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha estat elegit este matí president de la Conferència de Presidències de Parlaments Autonòmics (COPREPA), que s’ha celebrat hui a València amb una alta participació de presidents i presidentes d’onze assemblees legislatives autonòmiques.

Morera pren el testimoni del president del parlament asturià, Pedro Sanjurjo i en la reunió que han mantingut al Palau dels Borja, seu de les Corts Valencianes, els presidents i presidentes reunits han tractat diversos temes, plasmats en la declaració institucional.

Després, en l’Andana del Palau, els representants dels onze parlaments autonòmics que s’han reunit a València han signat al llibre d’honor de les Corts Valencianes i s’ha fet un acte públic, on el President Sanjurjo ha informat del contingut de la reunió, ha donat a conéixer a Enric Morera com a nou president de la COPREPA i el representant valencià ja ha estat l’encarregat de llegir la declaració institucional aprovada pel plenari de la COPREPA.

Entre d’altres aspectes, el plenari de la COPREPA ha parlat de tindre un paper de diàleg i de treball actiu en la reforma constitucional. En este marc, des de les presidències també defenses el treball per fomentar la igualtat de gènere en la nostra societat i en especial en l’elecció de magistrats i magistrades per al Tribunal Constitucional, candidatures que s’han de formular també des de les assemblees legislatives autonòmiques.

Europa continua sent un repte per als parlaments i enguany COPREPA compta amb la presidència de CALRE, un fet que es vol aprofitar per a continuar aprofundint la relació amb altres zones europees i enfortint els llaços econòmics, culturals i socials comuns.

Per una altra banda, la declaració de València inclou una referència a la ciutat, que és la capital mundial de l’alimentació sostenible de la FAO per a 2017. En este sentit, la COPREPA ha destacat que els parlaments compartixen l’objectiu de l’agenda de desenvolupament de l’ONU per garantir l’alimentació per a tot el món, l’accés a una dieta saludable i l’impuls de models de producció més justs i sostenibles.

Visita institucional i històrica
Paral·lelament, i abans de la reunió, els presidents i presidentes han visitat l’Ajuntament de València, on han estat rebuts pel seu alcalde, Joan Ribó i ha recorregut les dependències històriques com el saló de cristall, l’hemicicle, el museu i també el balcó. Acte seguit, la comitiva s’ha desplaçat al Palau de la Generalitat, on han estat rebuda pel President Ximo Puig i la Vicepresidenta Mónica Oltra.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alacant

Hoy, en "El dato": Encarna Llinares Cuesta, directora territorial de Sanidad en Alicante

El Archivo Histórico Provincial de Alicante organiza nuevas actividades relacionadas con su exposición sobre Miguel Hernández

Guanyar Alacant, Compromís y Partido Popular solicitan por registro la convocatoria de la Comisión Permanente de Servicios, antes de día 15, lo que permitirá elevar al pleno de febrero el inicio de lo

Alicante está celebrando el carnaval 2018

Mariano Rajoy preside hoy el acto institucional de los 50 años del aeropuerto de Alicante-Elche

Más de 400 jugadores participan este año en la Lliga de Pilota Valenciana ‘Trofeu Diputació d’Alacant’

Alicante da comienzo al Carnaval 2018 con el correfocs del Dijous de Gras

La Sardina entierra el Carnaval

Arrancan los carnavales en Alicante con el correfocs de la colla Els Dimonis

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en