"La Escalera" ens porta a conèixer al pintor Antoni Miró

03-11-2017   |  Visitas:51

Poques vegades una es troba amb un geni, en aquest cas al mon de l´art. La veritat es que el seu to de veu contrasta amb potènica de la seua obra, tan il.limitada com marca la seua propia vida. La seua producción està perfectamnete ordenada. La seua obra, situada dins del realisme social, s'inicia en l'expressionisme figuratiu com una denúncia del sofriment humà. A finals deis anys seixanta el seu interès pel tema social el condueix a un neofiguratisme, amb un missatge de crítica i denúncia que, als setanta, s'identifica plenament amb el moviment artístic "Crónica de la realitat", inserit dins de les corrents internacionals del pop-art i del realisme, prenent com a punt de partida les imatges propagandístiques de la nostra societat industrial i els codis lingüístics utilitzats pels mitjans de comunicació de masses.

Les diferents èpoques o sèries de la seua obra com "Les Nues" (1964), "La Fam" (1966), "Els Bojos" (1967), "Experimentacions i Vietnam"(1968), "L'Home" (1970), "America Negra" (1972), "L'Home Avui" (1973), "El Dòlar" (1073-80), "Pinteu Pintura" (1980-90), "Vivace" (1991-2001) i "Sense Títol" des del 1991, rebutgen tota mena d'opressió i clamen per la llibertat i per la solidaritat humana. La seua obra està representada en nombrosos museus i col.leccions de tot el món i compta amb una bibliografla abundant que estudia el seu treball exhaustivament.

En resum, si la seua pintura és una pintura de conscienciació, no és menys cert que en el seu procés creatiu s'inclou un destacat grau de "conscienciació de la pintura", on diverses experiències, tècniques, estratègies i recursos s'uneixen per a constituir el seu particular llenguatge plàstic, que no s'esgota en ser un "mitjà" per a la comunicació ideològica sinó que de comú acord es constitueix en registre d'una evident comunicació estètica.

Els escalons de la nostra "escala" ens porten a conèixer al pintor Antoni Miró.


Programa "La Escalera" con Antoni Miró, pintor d´Alcoi 03/11/2017 from Intercomarcal TV on Vimeo.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Naix l'Associació comarcal "Somriures"

Alcoi està present en la jornada de ciutats intermèdies 'La Ciudad de 2021'

La Fundació CAM treu a licitació les obres del CADA per valor de 600.000 euros

L'1 de desembre s'inaugurarà la il·luminació de Nadal

La Policía Nacional ha detenido en Alcoy a una persona por un delito de robo con fuerza en un domicilio en el que se encontraban sus moradores en el interior

Jornades arqueològiques en commemoració dels 100 anys del descobriment de la Serreta

COMPROMÍS ALCOI: Begonya Doménech: "Seguiré treballant en la línia iniciada basada en la defensa de les entitats socials alcoianes, la transparència i les persones"

Presentació del Calendari Solidari-2018,de l’escola pública d’Educació Especial TOMÀS LLACER d’Alcoi i Comarca.

"La Escalera" ens porta a conèixer al pintor Antoni Miró

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en