Alcoi celebra la processó del Jesuset del Miracle

29-01-2018   |  Visitas:68

Es commemora el 450 aniversari del robatori i trobada de les sagrades formes.

Aquest diumenge 28 s’ha celebrat la processó del Jesuset del Miracle. Es tracta de la festa més antiga a Alco, que recorda els esdeveniments del 29, 30 i 31 de gener 1568, quan la desaparició d'unes Sagrades Formes centrar l'atenció dels que vivien a la ciutat d’Alcoi.
El robatori de Joan Prats, la imatge del Jesuset del Miracle que canvia la seva postura per indicar-li a Maria Miralles on era enterrat el calze i l'actuació de Joan Esteve "l'Aixada", qui realitza la troballa sense danyar el sagrari.
La processó l’ha oberta el Grup de Dances Sant Jordi amb tres balls, els mateixos que estan documentats des dels inicis d’aquesta processó, tal i com ens ha contat el president de l’entitat, Ferran Mengual.

A continuació, representants de cinc gremis tradicionals d’Alcoi han obert el seguici més sacre, seguit per una rèplica del Jesuset del Miracle que fins 2013 han cuidat les monges Agustines Descalces. Després dels representants de Adoración Nocturna, la processó l’han protagonitzat els xiquets amb pètals de roser que han llançat per honrar el Corpus Christie en el carrer Mossèn Torregrossa. Per últim, les autoritats religioses, presidides pel bisbe auxiliar de València Esteban Escudero i les civils, que a més del president de la Asociación Niño Jesús del Milagro, Jorge Ponsoda, ha comptat amb la presència de regidors municipals, l’alcalde Antonio Francés, així com els exalcaldes Jorge Sedano i Josep Sanus. La desfilada l’ha tancada la Unió Musical d’Alcoi.Alcoi, Processó del Jesuset del Miracle, 28/01/18 from Intercomarcal TV on Vimeo.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Dia de la Pau, una festa per als escolars d’Alcoi

La Brúixola viatja hui al Museu Arqueològic

AITEX crea la nueva Unidad técnica de Cosmética

Millores en els vestidors del camp Manuel Moreno Cabanes

La regidoria d’Habitatge s'ha presentat una convocatòria d'adjudicació de quatre habitatges municipals

El Winter Black Swing Festival Alcoy tanca la seua 4ª edició amb 467 participants, procedents alguns d'ells de diferents països

Actualitat amb Pàgina 66 del 24 de gener

L´Ajuntament posa en marxa el dispositiu davant una possible nevada

La Pujada a la Font Roja d'Alcoi celebra 40 edicions

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en