Compromís proposa implantar la desintegració en fred al cementeri

12-07-2017   |  Visitas:204

 NOTA DE PREMSA 11-07-2017

Per tots és conegut que els cementiris d’arreu tenen sempre problemes d’espai. Mentre la forma preferida per al traspàs d’un difunt siga el soterrament (sota terra o en nínxols) el problema d’espai romandrà. Però cada volta més hi ha altres opcions molt innovadores que contemplen la desintegració del cos. Tothom coneix la cremació que es va implantar en Alcoi en gener del 2011 però hi ha més tècniques.
Aquest procés s’anomena promessió. Consisteix en una congelació del cos que es realitza amb nitrogen líquid, després es fragmenta per ultrasons i finalment es deshidrata amb buit i així s’aconsegueix transformar els cadàvers en una pols molt semblant a la cendra de la cremació. Amb aquesta tècnica, a més se li poden extraure els metalls pesants dels cossos (implants dentaris o quirúrgics, o joies) de manera que s'obté un residu fertilitzant.
Compromís en la propera Comissió Informativa presenta un prec per a què l’Ajuntament d’Alcoi estudie implantar la desintegració en fred dels cossos, un mètode molt més ecològic, que evita la contaminació de la combustió i ús de combustibles fòssils per a la cremació, que proposa un reciclatge dels metalls pesants i que evita els problemes de manca d’espai.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Francisco Valor Llorens, nou assessor musical de la UNDEF

COMPROMÍS ALCOI: «Hem de tindre una actitud vigilant en la comarca amb Xylella fastidiosa, un bacteri que mata oliveres i ametlers»

COMPROMÍS ALCOI : «Mans a la feina amb el Consell de Cultura Sr. Regidor»

Desaparecido el ciudadano alcoyano David Ángel García Soler

El centro de Arte de Alcoi volverá a reabrir sus puertas el próximo año

Article d’opinió Compromís Alcoi: "Aigua va!!!"

Article d’opinió 14-9-2017: "Multes per a tots"

Un incendo obliga al corte de dos carriles en la A-7 en Alcoy

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en