El Mueso Arqueològic acull l'exposició "Cuidar, guarir, morir. La Malaltia llegida en els ossos"

18-12-2017   |  Visitas:57

S’INAUGURA AQUESTA VESPRADA A LES 19,30 H
Una nova exposició temporal es presenta el dilluns 18 de desembre en el Museu Arqueològic d'Alcoi. La mostra reuneix una selecció de restes òssies humanes que presenten lesions, patologies i evidències de rituals, com les marques atribuïdes a pràctiques de canibalisme que mostren algunes restes òssies del jaciment mesolític de les Coves de Santa Maira (Castell de Castells). La selecció s'ha realitzat íntegrament amb restes de les col•leccions del Museu Arqueològic d'Alcoi, que compta amb cranis trepanats i tumors cranials, així com artrosis, anèmies i altres patologies. Es mostren també inhumacions que evidencien la mort prematura de perinatals relacionats amb possibles complicacions de l'embaràs i el part.
Aquesta exposició ha sigut realitzada per investigadors de l'Institut Universitari de Recerca en Arqueologia i Patrimoni Històric (INAPH) i de l'Àrea de Prehistòria de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant. Es va inaugurar el novembre passat en el Museu de la Universitat d'Alacant, amb motiu de la celebració del XIV Congrés Nacional i Internacional de Paleopatologia. L'exposició s'inaugura el dilluns 18 de desembre, a les 19,30 h. i podrà visitar-se fins al 25 de febrer de 2018.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les Pastoretes diuen adéu al 2017 amb danses i nadeletes

Ban dels tres Reis d´Orient

Tota la actulitat de l´Alcoià amb Pàgina 66

L' Ajuntament avança la campanya de control de la processionrària

Tota l´actulitat de l´Alcoià amb Pàgina 66, 03/01/18

Finalitzen les obres del solar del Forn Morú

Els polígons industrials de la ciutat veuen millorats els seus accessos

Aprovat el carril bici que unirà Cotes Baixes amb el Viaducte

El Nadal esportiu manté el volum de participació de darreres edicions

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en