El proper dimecres 7 de març a les 19.30 h tindrà lloc a la Capella de l’antic Asil, una conferència de Joel García Pérez

05-03-2018

La conferència està plantejada com una activitat complementària a l’exposició d’aquest autor titulada Les Paraules del lleó que va ser inaugurada el passat 25 de gener i que pot ser contemplada a l’espai expositiu de Capella de l’Antic Asil, depenent de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, fins al 18 de març.
«Amb aquesta la mirada explicativa a la interessant proposta creativa d’Orfeo Soler es pretén establir i oferir al públic unes claus d’interpretació històrico-artística, de valoració i d’aproximació al plantejament estètic d’aquest creador així com a les seues fonts d’inspiració i al seus referents creatius», destaca Joel García.
Segons destaca el professor del Departament d’Història i Teoria de l’Art i del Disseny de l’EASD Alcoi que oferirà la conferència: «Orfeo en Les paraules del Lleó desenvolupa una proposta creativa de forta intensitat expressiva on la bellesa de referent clàssic, el dolor provocat per la malaltia del Crohn i la deformació expressiva de la figuració conviuen per generar un plantejament plàstic marcadament autobiogràfic. Una proposta personal que cal vincular històricament al plantejament del dolor i la temàtica macabra com a categoria estètica desenvolupat inicialment pel barroc i el romanticisme i a la tendència més emocional i expressiva de l’art encetada al postimpressionisme per Van Gogh o Munch i continuada, en les primeres avantguardes, per l’expressionisme alemany i en les segons per l’informalisme europeu que acaben maltractant expressivament la forma i on, especialment, Giacometti sembla actuar de referent per a Orfeo».
«L’experiència vital d’Orfeo, les seues emocions, la seua angoixa i lluita vital queda reflectida en unes obres que fan de l’art expressió de sentiments i emocions tant intensos que acaben deformant i maltractant la forma i la matèria artística. Orfeo Soler fa de l’expressió intensa art. La gestualitat, l’esborronament, el garabateig, el degoteig maltracten la forma pictòrica i la matèria escultòrica d’una manera impulsiva, airada i enfurida. Aquestes són les paraules del lleó que fan de l’art expressivitat desgarrada i impactant, les paraules estètiques amb les quals s’expressa de manera patètica Orfeo Soler», conclou García.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El cinema en valencià arribarà a més de 1600 alumnes alcoians en 2018

Efectivitat del 90% en el tractament per combatre la processionaria

Llum verda per a les gran obres dels centres educatius d'alcoi

S’ADJUDIQUEN MILLORES EN EL PARTERRE PER MÉS DE 50.000 EUROS

Actualitat amb Pàgina 66 del 15 de febrer

Actualitat amb Pàgina 66 del 16 de febrer

Begonya Domènech: «Carril bici sí però ben fet»

La música es uno de los motores del potencial cultural de Alcoy

9ª desfilada de moda per a les dones mastectomitzades

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en