L´OMIC fomenta el consum responsable realitzant tallers en les escoles

21-12-2017   |  Visitas:66


FINS AL MOMENT S’HAN DUT A TERME 22 SESSIONS REPARTIDES EN QUATRE CENTRES

L’Oficina Municipal d’Atenció al Consumidor ha realitzat des de l’inici del curs 22 sessions dels tallers destinats a fomentar el consum responsable entre els escolars. El Romeral, José Arnauda, Miguel Hernández i Sant Vicent són els CEIP que de moment han acollit els dos tipus de tallers programats, als quals, en paraules de la regidora de Consum, María Baca, «s’inculca en els més menuts la necessitat de reflexionar al voltant de les pràctiques consumistes, així com de les vies alternatives a aquestes».
‘Juegos del Mundo’, el primer dels dos tallers, està enfocat als alumnes d’infantil de 3 anys; d’aquest s’han dut a terme dues sessions, concretament al CEIP Sant Vicent. Al taller, els escolars participen en una dinàmica de grup on deuen parlar de l’ús que donen a les seues joguines, seguida d’un joc teatralitzat i d’un petit col•loqui on se’ls vol fer considerar si les joguines són imprescindibles per a gaudir plenament. L’objectiu és doncs fer-los entendre que el joc no va associat indivisiblement a la materialitat d’una joguina.

L’altre dels tallers, ‘Juego y juguetes y cuentos para pensar’, contempla dues sessions i està enfocat als primers cursos de primària. Els col•legis que han acollit aquests tallers fins al moment són El Romeral (12 sessions), José Arnauda (4 sessions) i Miguel Hernández (4 sessions). En ells, els menuts participants, a través d’una dinàmica grupal coneguda com teranyina, participen en una representació teatral on reflexionen sobre els excessos i capricis associats al consum. En una segona sessió, nens i nenes elaboren una joguina i comproven de primera mà que per a gaudir l’únic que cal és imaginació i bona companyia.
Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Les Pastoretes diuen adéu al 2017 amb danses i nadeletes

Ban dels tres Reis d´Orient

Tota la actulitat de l´Alcoià amb Pàgina 66

L' Ajuntament avança la campanya de control de la processionrària

Tota l´actulitat de l´Alcoià amb Pàgina 66, 03/01/18

Finalitzen les obres del solar del Forn Morú

Els polígons industrials de la ciutat veuen millorats els seus accessos

El Nadal esportiu manté el volum de participació de darreres edicions

Aprovat el carril bici que unirà Cotes Baixes amb el Viaducte

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en