COMPROMÍS ALCOI: "Per al PP el problema és el valencià i el seu autoodi".

28-07-2017   |  Visitas:328

Ahir al ple de l'ajuntament d’Alcoi es va discutir una moció del PP, secundada per Ciudadanos en contra del decret de Conselleria de plurilingüisme. Decret pel qual els escolars valencians tindran la possibilitat de rebre les classes en tres llegues, castellà, valencià i angles, o tanmateix continuar amb el sistema actual.

El portaveu i regidor de Compromís a va interpel·lar als populars «Vostès parlen de que el castellà està discriminat amb aquesta llei, doncs les dades diuen el contrari, el 99,5% dels valencians o per a vostés «levantinos» domina el castellà mentre que sols el 33% el Valencià. Als centres educatius on es produeix discriminació segons vostès, molta gent intenta estudiar en Valencià i se’ls «imposa» fer-ho en Castellà. 92.000 xiquets no tenen opció d’estudiar en valencià, on queda la «Libertad Educativa» que tant promouen, no és un número que jo m’invente, són dades de la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la Universitat d'Alacant»

Continua Ivorra: «a la moció podem comprovar l’autoodi que presenta el PP quan parla de la cultura i educació valenciana:

«Ha tenido un gran rechazo por parte de la comunidad educativa»

Sense cap imposició, els centres que han volgut s’han pogut quedar com estaven si així ho ha decidit el Consell Escolar, el nivell Plurilingüe el tria la comunitat educativa de cada centre per majoria de 2/3. Pot ser el que els ha molestat és que molts centres es decantaren pels nivells avançats.

«No se ha dado ninguna instrucción a los centros para el inicio después de la sentencia»

La realitat sobre les mesures és que les instruccions van ser aprovades i publicades al DOCV el passat dijous 20 de juliol.

«El decreto del chantaje lingüístico»

El que està clar els que el nostre alumnat no acredita de manera satisfactòria coneixements de Valencià i menys encara d’Anglés. El sistema educatiu dels darrers anys NO HA FUNCIONAT, segons les dades oficials el 99,5% de la població domina de forma oral el castellà, el 33% el Valencià i el 6,6% l’anglés.


Respecte a les acusacions del PP sobre l'acatament de les sentències del TSJ a la Conselleria d’Educació, Ivorra el digué: «tinga clar que Compromís acatem les sentències, però estem obligats a defensar la nostra autonomia, la democràcia i la igualtat del valencià.»

En definitiva el PP vol tornar al model d’Alberto Fabra que com a president va suprimir 151 línies d’ensenyament en valencià, això es diu autoodi.

Màrius Ivorra
Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El Dia de la Pau, una festa per als escolars d’Alcoi

La Brúixola viatja hui al Museu Arqueològic

Millores en els vestidors del camp Manuel Moreno Cabanes

El Winter Black Swing Festival Alcoy tanca la seua 4ª edició amb 467 participants, procedents alguns d'ells de diferents països

La Pujada a la Font Roja d'Alcoi celebra 40 edicions

L´Ajuntament posa en marxa el dispositiu davant una possible nevada

La regidoria d’Habitatge s'ha presentat una convocatòria d'adjudicació de quatre habitatges municipals

Los servicios de Emergencias de la Generalitat se acercan al ciudadano en Alcoy. Ximo Puig ha asistido a esta Jornada

El cupó de l'ONCE del 31 de gener tindrà com a imatge al Jesuset del Miracle.

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en