Conselleria incompleix el seu compromís amb l'oficina d'immigrants d'Alcoi

06-10-2017

La Regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, va acudir ahir a la Mesa de la Immigració on va preguntar als responsables de Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives sobre la subvenció per a l'oficina PANGEA que havia demanat Alcoi. La resposta de la Conselleria va ser que, aquest any, la ciutat no tindria subvenció malgrat haver assegurat al mes de febrer que sí que arribaria. L'oficina està atesa per Creu Roja i aquest any ja ha ajudat 802 persones, 50 més que en tot 2016.

L'oficina PANGEA, anteriorment coneguda com «Amics», ha rebut subvencions des de fa vora 10 anys de manera interrompuda. Aquest any, Conselleria va comunicar a l'Ajuntament que aquesta subvenció no arribaria perquè el cens d'immigrants segons el padró no arribava al 10% a la ciutat. L'Ajuntament va recórrer aquesta decisió demostrant que les dades no eren correctes i en una reunió en l'Ajuntament, al mes de febrer de 2017, el Secretari Autonòmic i la Directora General de la Conselleria, van reconéixer que sí que es complien les dades i van assegurar a la Regidora Mira que la subvenció es mantindria.

Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials, explica: «Ens hem assabentat que aquest any l'Ajuntament no rebrà subvenció per l'oficina PANGEA, gestionada per Creu Roja, després de vora 10 anys rebent subvencions. Una decisió molt injusta que no s'ajusta a allò que ens va dir la Conselleria. El servei s'ha prestat al llarg de l'any, atenent fins a setembre més de 800 persones, és un servei que funciona molt bé, i és necessari per Alcoi i comarca, ja que ens arriben molts casos també d'altres pobles del voltant».

Mira afegeix: «No podem deixar d'atendre una realitat com la immigració, aprofundint en la prevenció en els més joves. L'Ajuntament assumirà el cost total de l'oficina, encara que no ens correspon, i crec que era obligat denunciar un incompliment que ens afecta a tots els ciutadans perquè aquests diners podríen haver anat a altres llocs. Des de Conselleria asseguren que la situació tornarà a la normalitat a l'any que ve encara que, davant l'incompliment d'enguany, ens agradaria veure algun document oficial que ho corrobore».
Xarxes socials

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

Nota de Prensa Asociación Provincial de Turismo Alicante Interior I Semana Modernista Alci

Màrius Ivorra: «Presentarem un prec per millorar senyalística de la via verda».

BIVIA dóna accés a la col·lecció de litografies del segle XIX, del taller de Pascual Abad

L'Ajuntament licita projectes per valor de més d'un milió d'euros per a millorar els polígons

Matí de festa a El Romeral amb ocasió del seu 25 aniversari

Capella de Ministrers ofrece en Alcoi un concierto benéfico para la ayuda a la investigación del Alzheimer

COALICIÓN COMPROMÍS: Ivorra: «Empresa Pública, el nou incompliment»

Ivorra: «Demanarem la revisió del transport especial per als estudiants»

La campanya de Pressupostos Participatius 2018 obri el termini per fer propostes

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en