Efectivitat del 90% en el tractament per combatre la processionaria

26-02-2018   |  Visitas:153

El control biològic de la processionària del pi realitzat a Alcoi durant la campanya 2017/18 ha tingut una plena eficàcia a les zones que són competència de l’Ajuntament; un percentatge que baixa al 90% considerant també els terrenys de titularitat privada. Així ho indica l’informe facilitat per l’empresa que gestiona el servei. Gràcies a la captura de 619 mascles, i d’acord a les estimacions de l’activitat reproductora d’aquesta plaga, s’ha evitat la proliferació d’un màxim de 619.000 erugues.
Encara que a les zones de propietat privada no es disposa d’informació sobre l’eficàcia del tractament, els serveis municipals han remés requeriments als propietaris perquè actuen amb celeritat. És el cas per exemple de la residència de la tercera edat al carrer Oliver.
Cal dir que els brots de processionària en Alcoi són de caràcter endèmic, és a dir, tenen presència tot l’any, gràcies al fet que el clima és favorable al desenvolupament de la plaga. És per això que les actuacions s’han dut a terme de manera continuada emprant diferents tècniques.
Durant l’estiu es van instal·lar trampes de feromones per al control biològic de la plaga en una trentena de punts al voltant de la ciutat. Ací trobareu la totalitat dels indrets on es va actuar: https://www.alcoi.org/ca/portada/noticias/noticia_2749.html. Aquesta tècnica presenta una alta sostenibilitat, ja que s’evita l’ús indiscriminat de plaguicides i per tant no s’incideix nocivament en l’ecosistema.
Entre el 3 i el 13 de novembre es dugué a terme un tractament preventiu

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Alcoi

El cinema en valencià arribarà a més de 1600 alumnes alcoians en 2018

Efectivitat del 90% en el tractament per combatre la processionaria

Llum verda per a les gran obres dels centres educatius d'alcoi

S’ADJUDIQUEN MILLORES EN EL PARTERRE PER MÉS DE 50.000 EUROS

Actualitat amb Pàgina 66 del 15 de febrer

Actualitat amb Pàgina 66 del 16 de febrer

Begonya Domènech: «Carril bici sí però ben fet»

La música es uno de los motores del potencial cultural de Alcoy

9ª desfilada de moda per a les dones mastectomitzades

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en