Visitem al Grup de Cors i Danses de Biar per conèixer la seua indumetària tradicional , al programa "La brújula"

16-12-2017   |  Visitas:351

El Grup de Cors i Danses de Biar es va fundar a l´any 1971, amb motiu de les activitats exercides per una càtedra ambulant de la secció femenina, sent hereu del patrimoni de balls i cançons tradicionals, transmesos per anteriors grups que han existit a Biar des de començaments de segle. L'origen d'estes danses, realment no es poden buscar, ja que com en altres llocs, han sigut balls que han anat passant de pares a fills, i segons hem pogut constatar amb els nostres majors, en temps molt antics existien les famoses "SAGUETAS", que es formaven per balladors d'ambdós sexes amb motiu de participar i amenitzar les festes populars, així com també es participava en actes socials com ara banquets, bodes i inclús es ballava en les cases amb motiu dels Albaets o vetles dels xiquets que morien de poca edat.

Els objectius del grup són investigar, conservar, divulgar i fomentar el coneixement de balls, cançons, indumentària, usos, costums i tradicions, tant de Biar, i la seua comarca, com de la resta de comarques valencianes. Actualment el grup està format per més de 30 balladors, a més de rondalla i cantaors.

En aquest programa us donarem unes pinzellades de la nostra indumentària i la nostra trajectòria, en el marc incomparable del museu etnogràfic de Biar.

Programa "La Brújula" amb el Grup de Cors i Danses de Biar: la indumentària tradicional 15/12/2017 from Intercomarcal TV on Vimeo.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

Reportaje sobre la elaboración del Turrón de Biar

III marxa nadalenca

Las primeras nieves de 2018 llegan a Alicante

Pregó anunciador de la visita dels Emissaris Reials de SSMM els Reis Mags d´Orient

Actualidad de educación y medio ambiente

Programa "Actualidad Política" amb Cristina Hernández

Programa “Actualidad Polítca” con Julio Sanjuan Alcalde de Biar

Biar celebra la III Marxa Nadalenca per a tota la familia

El Rei Pàixaro torna a cavalcar pels carrers de Biar el 20 i 21 de gener

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en