Visitem al Grup de Cors i Danses de Biar per conèixer la seua indumetària tradicional , al programa "La brújula"

16-12-2017   |  Visitas:723

El Grup de Cors i Danses de Biar es va fundar a l´any 1971, amb motiu de les activitats exercides per una càtedra ambulant de la secció femenina, sent hereu del patrimoni de balls i cançons tradicionals, transmesos per anteriors grups que han existit a Biar des de començaments de segle. L'origen d'estes danses, realment no es poden buscar, ja que com en altres llocs, han sigut balls que han anat passant de pares a fills, i segons hem pogut constatar amb els nostres majors, en temps molt antics existien les famoses "SAGUETAS", que es formaven per balladors d'ambdós sexes amb motiu de participar i amenitzar les festes populars, així com també es participava en actes socials com ara banquets, bodes i inclús es ballava en les cases amb motiu dels Albaets o vetles dels xiquets que morien de poca edat.

Els objectius del grup són investigar, conservar, divulgar i fomentar el coneixement de balls, cançons, indumentària, usos, costums i tradicions, tant de Biar, i la seua comarca, com de la resta de comarques valencianes. Actualment el grup està format per més de 30 balladors, a més de rondalla i cantaors.

En aquest programa us donarem unes pinzellades de la nostra indumentària i la nostra trajectòria, en el marc incomparable del museu etnogràfic de Biar.

Programa "La Brújula" amb el Grup de Cors i Danses de Biar: la indumentària tradicional 15/12/2017 from Intercomarcal TV on Vimeo.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

Comunicat de Coalició Compromís Biar sobre la Comissió Organitzadora de la Marxa BTT

Campanya d'Ambliopia 2018 a Biar

El CD Biarense presenta el seu primer àlbum de cromos a la Casa de Cultura

Tercera prueba del Concurso Local del mes de febrero del Club de Colombicultura "La Amistad" de Biar

Resposta de la Regidoria d'Esports al comunicat del Club Ciclista i les declaracions d'Alcaldia sobre l'anunci de cancel·lació de la Marxa BTT "Serra de Biar"

Resultats i classificacions dels equips de Biar

3º Torneo de Pádel Benéfico organizado por el Club de Padel Biar y que este año será a beneficio de RED SANAMENTE.

Activitats esportives a Biar aquesta setmana

Concentració 8 de Març "Dia Internacional de la dona" a Biar

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en