Ximo Puig, invitat d'honor, a la "Cavalcada del Rei Pàixaro"

21-01-2018   |  Visitas:282

Biar celebrava ahir la Cavalcada del Rei Pàixaro una tradició que se celebra des de finals del segle XV.

Esta Cavalcada es va dur a terme, com cada any pels tradicionals carrers de la Vila i en el que la gent participa molt activament amb fogueres, oferint beguda i menjar i que acaba amb la tradicional cordà.

Ahir, a més, este acte va tindre un invitat d'honor, i és que junt amb Enric Morera, president de Les Corts Valencianes, assistia la màxima autoritat de la Comunitat Valencina, el President de la Comunitat Ximo Puig.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la Cavalcada del Rei Pàixaro que ha discorregut pels carrers de Biar, un acte que forma part de les festes que el municipi celebra el mes de gener en honor a Sant Antoni Abad. En atenció als mitjans de comunicació, Puig ha ressaltat que es tracta d'una festa que "forma part de les tradicions populars i de major interés de la cultura valenciana".

Durant el recorregut de la cavalcada, els veïns i veïnes de Biar han participat encenent les fogueres i torxes típiques d'esta festivitat mentres el rei recaptador, acompanyat pel seu seguici de dansares i la Gorgera de dolçaines i Tabals La Bassa la Vila, arreplegava els tributs. La figura del monarca representa al Rei Jaume "Aragó, qui, a l'acabar la collita de l'ametla, l'oliva i el raïm en el mes de gener, passava per la població per a arreplegar l'impost que es recaptava en dos safates de bronze donades pels Reis Catòlics.Biar, Cavalcada del Rei Pàixaro, Sant Antoni, 21/01/18 from Intercomarcal TV on Vimeo.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Biar

Carnestoltes a Biar

Comunicado de alcaldía en respuesta a las manifestaciones vertidas por la Comisión organizadora de la Marcha BTT del Club Ciclista de Biar

El Club Ciclista de Biar informa de la no organización para 2018 de la Marcha BTT “Serra de Biar”

Comunicat de Coalició Compromís Biar sobre la Comissió Organitzadora de la Marxa BTT

Cavallà, arreplega d'obsequis i benedicció dels animals

El restaurante El Solet de Biar recibe el primer premio de su categoría en el concurso GastroCastalla

Nota informativa uso de la pólvora en Biar

Es presenten les activitats de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu que té a Biar com a seu comarcal

Campanya d'Ambliopia 2018 a Biar

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en