COMPROMIS: El president de la Diputació acaba 2017 donant una vicepresidència l’amfitrió de la Gürtel i pujant el sou a la seua secretària personal, a més de la seua cap de campanya

24-12-2017   |  Visitas:60


El PP d'Alacant converteix a un doble imputat en vicepresident amb un sou superior al de Ximo Puig

Compromís considera que ‘les estrenes’ de Sánchez, en total uns 21.000 euros per a càrrecs de la seua confiança, acaben amb qualsevol besllum de regeneració en la institució provincial. La coalició recorda que el president va ser investit sota la promesa de no donar sou i càrrec a cap imputat de la institució, que actualment és l'administració de major entitat supramunicipal que li queda al PPCV a la Comunitat Valenciana i la que més investigats té entre les seues files.

22 de desembre de 2017

Compromís denuncia la barra lliure de la Diputació d'Alacant amb els imputats del PP, que van començar la legislatura amb la promesa que no tindrien càrrec ni sou i continuen escalant no tan sols salarialment sinó que han acabat, com és el cas de Bernabé Cano, amb un sou base superior en 2.000 euros al del president de la Generalitat Valenciana.

El decret pel qual el president de la Diputació, César Sánchez, ha convertit a l'alcalde bi-imputat de La Nucia, Bernabé Cano, en el setè vicepresident de la institució acaba amb qualsevol besllum de regeneració en la principal administració controlada pel PP a la Comunitat Valenciana. El seu sou base passa de 66.616 euros a 71.280 euros.

Bernabé Cano va començar la legislatura com a diputat ras, pràcticament apartat del seu grup polític en la institució, que va aconseguir la presidència provincial en pactar amb l'únic diputat llavors de C’s no concedir càrrec i sou a cap imputat de la institució.

L'alcalde de La Nucia està imputat, segons El Mundo, per un delicte de prevaricació i desobediència al TSJCV, així com un també presumpte delicte d'estafa, apropiació indeguda i prevaricació en el jutjat nombre tres de La Vila Joiosa. Compromís continua esperant que l'equip de Govern li conteste la pregunta presentada en ple sobre l'estat de les recerques obertes, també segons els mitjans, almenys a quatre dels membres de l'equip de govern de Sánchez.

La carrera de diputat del que alguns mitjans van cridar ‘l'amfitrió de la Gürtel’ va així molt millor de l'esperat, a tenor dels ascensos viscuts, sempre propers als períodes vacacionals. Va ser entre desembre i gener de 2016, passades les eleccions generals del 20D, quan en la Diputació es va orquestrar tot perquè Cano tinguera tant càrrec com a sou.

Estrenes nadalenques

Setmana de rècord en la Diputació d'Alacant: 21.000 euros en augments de sou per a assessores o càrrecs propers a Sánchez. A la pujada de quasi 5.000 euros anuals que gaudirà des de gener l'alcalde de La Nucia, s'han d'afegir els augments signats per César Sánchez a la secretaria personal (un increment de 6.000 euros) i a la seua cap de campanya electoral (10.000 euros més). Aquestos augments han sigut criticats per Compromís després que el PPCV ajudara la setmana anterior en Corts a bloquejar l'acord del Consell per a equilibrar els sous dels alts càrrecs que són funcionaris.

“Resulta tot molt cínic en aquesta institució. Concedir llavors sou i càrrec a Cano va valdre perquè Ciutadans trencara el pacte de govern amb Sánchez. I hui ens trobem amb que aqueix diputat de Ciudadanos és l'ariet contra l'oposició i el Consell del Botànic, a més de ‘la muletilla’ que els permet seguir aprovant subvencions a dit i pujades de sou. Ací no s'ha regenerat en absolut”, ha sostingut el portaveu de Compromís, Gerard Fullana.

COMPROMIS


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Diputació d'Alacant

La Diputación impulsa el ‘Plan Estrategia Alicante Smart Province’ para convertir la provincia en un territorio interconectado e inteligente

COMPROMIS: El president de la Diputació acaba 2017 donant una vicepresidència l’amfitrió de la Gürtel i pujant el sou a la seua secretària personal, a més de la seua cap de campanya

César Sánchez: “La derogación del decreto de plurilingüismo es una victoria de la libertad educativa”

El Patronato Provincial de Turismo celebra su acto central en la sesión inaugural de FITUR

La provincia de Alicante se convertirá en mayo en la capital nacional de la Dieta Mediterránea.

La Diputación de Alicante invierte 310.000 euros para colaborar con la carrera deportiva de 900 jóvenes de la provincia

La Diputación de Alicante destina 430.000€ para impulsar actividades culturales en los municipios de la provincia

El PP subraya que el Gobierno invierte 165 millones para descongestionar la A-7

La Diputación de Alicante lanza en 2018 dos nuevos planes de ayudas para clubes náuticos y deporte adaptado e inclusivo

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en