El Ple de juliol del Consell Valencià de Cultura reivindica la reintroducció urgent de la Història de la Filosofia en 2n de batxillerat en el pròxim curs escolar

24-07-2017   |  Visitas:196

València, 24 de juliol. Palau de Forcalló.- Hui el Consell Valencià de Cultura s’ha reunit en sessió plenària, l’última de l’estiu abans de les vacances d’agost.

L’ordre del dia consistia en l’aprovació de dos informes i de l’Avantprojecte de Despeses del Consell per a l’exercici 2018. Este últim s’ha aprovat de manera unànime, perquè va en la línia de continuïtat econòmica dels últims exercicis, de contenció i racionalització de la despesa.

L’Informe sobre la salut i els drets sexuals havia partit de la Comissió Jurídica, i continua una línia de treball del Consell ben pròpia en els últims anys, sobre comportaments que generen violència i agressions, en particular contra els col·lectius més vulnerables: fins ara, el Consell s’havia pronunciat, l’any 2012, sobre les actituts socials cap a la dona, en el 2015 en dues ocasions, sobre la violència de gènere i sobre la gent gran, i en el 2016 sobre els drets del xiquet.

L’informe que s’acaba d’aprovar subratlla la importància de la sexologia com a ciència de gran utilitat social i com a part fonamental de la psicologia i la medicina. I es basa, en bona part, en les compareixences de professionals davant la comissió que aportaren idees i documentació abundant.

L’altre informe aprovat, Sobre la situació de l’ensenyament de la Filosofia a l’ensenyament mitjà, té un caràcter mes urgent, perquè insta els responsables educatius a introduir ja en el curs que ve l’assignatura d’Història de la Filosofia en 2n de batxillerat.

La qüestió que es planteja ha estat descrita per diversos col·lectius professionals davant distintes institucions, una de les quals el Consell Valencià de Cultura. El problema el va crear la LOMCE, en què desapareixia l’obligatorietat de la Filosofia en l’ESO i de la Història de la Filosofia en 2n de batxillerat. Algunes comunitats autònomes han solucionat l’assumpte per mitjà de decrets autonòmics, però en la nostra això s’ha posposat fins al curs 18-19 per a donar una solució integral al problema, tant per a secundària com per a batxillerat. Per al CVC, mantindre la situació un any més perjudica els alumnes valencians i posa en perill l’assignatura mateixa. El conseller José María Lozano ha fet un vot particular positiu.

Amb estos assumptes resolts, i després de repassar l’activitat de cada una de les comissions, l’activitat habitual del Consell es dóna un parèntesi fins als primers dies de setembre.

Els documents aprovats, com sempre, estan a disposició dels ciutadans en www.cvc.gva.es, la web del CVC. I, com a novetat, també la Memòria de la institució del 2016.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Generalitat Valenciana

La Generalitat redenomina 26 grups d'habitatge públic per a destacar el treball de dones històriques

El Consell consensúa modificacions en la Llei valenciana per al Foment de la Responsabilitat Social

El Consell es compromet a treballar per a reduir la bretxa salarial entre homes i dones

Oltra destaca l'interés del Govern de castella-la Manxa en les polítiques socials del Consell

Salvador anuncia el pròxim inici de les obres de millora de l'enllaç entre la CV-10 i la CV-20

Puig destaca la importància de la innovació per a minimitzar riscos en situacions d'emergència

Salvador presenta 'CaLab', el nou espai d'innovació de l'habitatge impulsat per la Generalitat

Puig reivindica ampliar la autonomía de los centros educativos para la calidad del sistema público

Servef destinarà 7,7 milions d'euros a mesures sol·licitades per la ciutadania i el personal intern

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en