El Ple de juliol del Consell Valencià de Cultura reivindica la reintroducció urgent de la Història de la Filosofia en 2n de batxillerat en el pròxim curs escolar

24-07-2017   |  Visitas:135

València, 24 de juliol. Palau de Forcalló.- Hui el Consell Valencià de Cultura s’ha reunit en sessió plenària, l’última de l’estiu abans de les vacances d’agost.

L’ordre del dia consistia en l’aprovació de dos informes i de l’Avantprojecte de Despeses del Consell per a l’exercici 2018. Este últim s’ha aprovat de manera unànime, perquè va en la línia de continuïtat econòmica dels últims exercicis, de contenció i racionalització de la despesa.

L’Informe sobre la salut i els drets sexuals havia partit de la Comissió Jurídica, i continua una línia de treball del Consell ben pròpia en els últims anys, sobre comportaments que generen violència i agressions, en particular contra els col·lectius més vulnerables: fins ara, el Consell s’havia pronunciat, l’any 2012, sobre les actituts socials cap a la dona, en el 2015 en dues ocasions, sobre la violència de gènere i sobre la gent gran, i en el 2016 sobre els drets del xiquet.

L’informe que s’acaba d’aprovar subratlla la importància de la sexologia com a ciència de gran utilitat social i com a part fonamental de la psicologia i la medicina. I es basa, en bona part, en les compareixences de professionals davant la comissió que aportaren idees i documentació abundant.

L’altre informe aprovat, Sobre la situació de l’ensenyament de la Filosofia a l’ensenyament mitjà, té un caràcter mes urgent, perquè insta els responsables educatius a introduir ja en el curs que ve l’assignatura d’Història de la Filosofia en 2n de batxillerat.

La qüestió que es planteja ha estat descrita per diversos col·lectius professionals davant distintes institucions, una de les quals el Consell Valencià de Cultura. El problema el va crear la LOMCE, en què desapareixia l’obligatorietat de la Filosofia en l’ESO i de la Història de la Filosofia en 2n de batxillerat. Algunes comunitats autònomes han solucionat l’assumpte per mitjà de decrets autonòmics, però en la nostra això s’ha posposat fins al curs 18-19 per a donar una solució integral al problema, tant per a secundària com per a batxillerat. Per al CVC, mantindre la situació un any més perjudica els alumnes valencians i posa en perill l’assignatura mateixa. El conseller José María Lozano ha fet un vot particular positiu.

Amb estos assumptes resolts, i després de repassar l’activitat de cada una de les comissions, l’activitat habitual del Consell es dóna un parèntesi fins als primers dies de setembre.

Els documents aprovats, com sempre, estan a disposició dels ciutadans en www.cvc.gva.es, la web del CVC. I, com a novetat, també la Memòria de la institució del 2016.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Generalitat Valenciana

El NouServef obri les portes a ciutadans i empreses per a 'convertir-se en un espai d'oportunitats'

El Rei Jaume I obri les portes del Palau per a celebrar el 9 d'Octubre

Salvador presenta les 4 zones pilot que impulsarà la Generalitat per a la regeneració del litoral

Oltra aposta per un nou model residencial basat en 'la qualitat i la calidesa'

Climent: 'L'objectiu per a 2030 és que el 25% dels vehicles del nostre territori siguen elèctrics'

València i l'àrea metropolitana, pioneres en Europa amb un sistema intermodal de bici pública

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública y la Fundación Instituto Valenciano de Oncología (IVO) han firmado hoy el acuerdo de acción concertada para la prestación asistencial integral oncol

Puig destaca la potència del sector turístic com a motor de l'economia valenciana

El Consell encapçala la signatura del primer Pacte Valencià contra la Violència Masclista

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en