Primer ple de l'any del Consell Valencià de cultura

29-01-2018   |  Visitas:64

Aprovat l’informe favorable a la declaració de BIC de la vil·la romana de Ponera

València, 29 de gener. Palau de Forcalló.- El Consell Valencià de Cultura ha celebrat el primer ple de l’any a les 11 del matí amb la presència dels seus consellers i presidit per Santiago Grisolía. El ple s’ha hagut d’avançar a les 11 hores, una hora més prompte de l’habitual, per a permetre l’acte posterior de lliurament de la Medalla de la institució a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles pel seu 250 aniversari.
Entre les qüestions sotmeses a l’aprovació dels membres es presentava un informe, sol·licitat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni, per a l’expedient de declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC), amb categoria de Zona Arqueològica, de la vil·la romana de Ponera, en el terme municipal de Sagunt.
El conseller González Móstoles ha defensat l’informe favorable a esta declaració, perquè Ponera és un conjunt d’edificis romans, datat entre els últims anys de la República i els primers de l’Imperi, d’especials característiques de singularitat i monumentalitat. Cal dir que ara la vil·la està aterrada novament, després de ser explorada i estudiada pels arqueòlegs competents, per tal de preservar-la de possibles saquejos.
El Consell també ha aprovat l’informe econòmic del segon semestre de l’any passat, i les bases d’execució del règim comptable, pressupostari i de contractació administrativa per a l’exercici d’enguany, adaptades a nova legislació.
Per acabar, els presidents de les cinc comissions informatives en què es divideixen els consellers han exposat al Ple les activitats a què han dedicat les últimes sessions, les compareixences, i els treballs previstos en lescomissions pròximes, que
culminaran en diversos informes i declaracions.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Generalitat Valenciana

Se’ns farà llarga la semana - L’Oratge amb Jordi Payà de la Comunitat Valenciana, 23/01/2018, MIGDIA

Quines ganes que arribe el cap de semana - L’Oratge amb Jordi Payà de la Comunitat Valenciana, 24/01/2018, MIGDIA

El CVC lliura la seua Medalla a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles

L´Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana, Nit 07/02/2018: Últimes ramassades

Primer ple de l'any del Consell Valencià de cultura

PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS, SOBRE MODIFICACIÓ DEL PERÍODE DE CREMES.Publicat al DOGV de 31/01/2018

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en