Adela Cortina rep la Medalla del Consell Valencià de Cultura

25-09-2017   |  Visitas:164

Palau de Forcalló. València, 25 de setembre.- En un acte en la Sala de Plens de la institució, la catedràtica d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, Adela Cortina, ha rebut de mans de Santiago Grisolía la Medalla del Consell Valencià de Cultura.

A l’acte ha assistit el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, a més dels consellers de la institució i de companys i amics de Cortina, el món polític i universitari ha estat representat pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

Adela Cortina és, a més, directora de la Fundación Étnor, dedicada a l’ètica dels negocis i de les organitzacions. També és assessora del ministeri de Sanitat i de la Comissió Nacional de Reproducció Humana Assistida, i igualment, autora de moltes publicacions, guanyadora del Premio Nacional de Ensayo 2014 per l’obra ¿Para qué sirve realmente la ética?. L’any 2012 va ser nomenada Filla Predilecta de la Ciutat de València.

El secretari del CVC, Jesús Huguet, ha llegit l’acta de concessió de la medalla i, tot seguit, la consellera i també deixeble de l’homenatjada, Ana Noguera, s’ha encarregat de llegir la laudatio, que ha consistit en un càlid i sobri repàs per la personalitat i l’obra de la catedràtica. En paraules de la mateixa Noguera, un senzill però sentit homenatge, una aproximació personal a qui ha sigut la seua professora i poderosa impulsora dels estudis sobre l’ètica en les societats democràtiques.

Per acabar, la mateixa Adela Cortina ha llegit un breu discurs d’agraïment en què ha insistit en la necessitat de crear, com ha dit literalment, un patrimoni, un capital, de valors ètics en les nostres comunitats polítiques. I ha continuat al final citant els que, al seu parer, serien els valors ètics prioritaris en una societat com la nostra.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Generalitat Valenciana

La Generalitat redenomina 26 grups d'habitatge públic per a destacar el treball de dones històriques

El Consell consensúa modificacions en la Llei valenciana per al Foment de la Responsabilitat Social

El Consell es compromet a treballar per a reduir la bretxa salarial entre homes i dones

Oltra destaca l'interés del Govern de castella-la Manxa en les polítiques socials del Consell

Salvador anuncia el pròxim inici de les obres de millora de l'enllaç entre la CV-10 i la CV-20

Puig destaca la importància de la innovació per a minimitzar riscos en situacions d'emergència

Salvador presenta 'CaLab', el nou espai d'innovació de l'habitatge impulsat per la Generalitat

Puig reivindica ampliar la autonomía de los centros educativos para la calidad del sistema público

Servef destinarà 7,7 milions d'euros a mesures sol·licitades per la ciutadania i el personal intern

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en