Adela Cortina rep la Medalla del Consell Valencià de Cultura

25-09-2017   |  Visitas:57

Palau de Forcalló. València, 25 de setembre.- En un acte en la Sala de Plens de la institució, la catedràtica d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, Adela Cortina, ha rebut de mans de Santiago Grisolía la Medalla del Consell Valencià de Cultura.

A l’acte ha assistit el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, a més dels consellers de la institució i de companys i amics de Cortina, el món polític i universitari ha estat representat pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

Adela Cortina és, a més, directora de la Fundación Étnor, dedicada a l’ètica dels negocis i de les organitzacions. També és assessora del ministeri de Sanitat i de la Comissió Nacional de Reproducció Humana Assistida, i igualment, autora de moltes publicacions, guanyadora del Premio Nacional de Ensayo 2014 per l’obra ¿Para qué sirve realmente la ética?. L’any 2012 va ser nomenada Filla Predilecta de la Ciutat de València.

El secretari del CVC, Jesús Huguet, ha llegit l’acta de concessió de la medalla i, tot seguit, la consellera i també deixeble de l’homenatjada, Ana Noguera, s’ha encarregat de llegir la laudatio, que ha consistit en un càlid i sobri repàs per la personalitat i l’obra de la catedràtica. En paraules de la mateixa Noguera, un senzill però sentit homenatge, una aproximació personal a qui ha sigut la seua professora i poderosa impulsora dels estudis sobre l’ètica en les societats democràtiques.

Per acabar, la mateixa Adela Cortina ha llegit un breu discurs d’agraïment en què ha insistit en la necessitat de crear, com ha dit literalment, un patrimoni, un capital, de valors ètics en les nostres comunitats polítiques. I ha continuat al final citant els que, al seu parer, serien els valors ètics prioritaris en una societat com la nostra.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Generalitat Valenciana

El Rei Jaume I obri les portes del Palau per a celebrar el 9 d'Octubre

Salvador presenta les 4 zones pilot que impulsarà la Generalitat per a la regeneració del litoral

Oltra aposta per un nou model residencial basat en 'la qualitat i la calidesa'

Climent: 'L'objectiu per a 2030 és que el 25% dels vehicles del nostre territori siguen elèctrics'

València i l'àrea metropolitana, pioneres en Europa amb un sistema intermodal de bici pública

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública y la Fundación Instituto Valenciano de Oncología (IVO) han firmado hoy el acuerdo de acción concertada para la prestación asistencial integral oncol

Puig destaca la potència del sector turístic com a motor de l'economia valenciana

La Unitat Canina de l'Ajuntament de València podrà rescatar persones a tota la Comunitat

L'impacte econòmic de la Volvo refermarà la projecció internacional de la C. Valenciana

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en