Adela Cortina rep la Medalla del Consell Valencià de Cultura

25-09-2017   |  Visitas:98

Palau de Forcalló. València, 25 de setembre.- En un acte en la Sala de Plens de la institució, la catedràtica d’Ètica i Filosofia Política de la Universitat de València, Adela Cortina, ha rebut de mans de Santiago Grisolía la Medalla del Consell Valencià de Cultura.

A l’acte ha assistit el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, a més dels consellers de la institució i de companys i amics de Cortina, el món polític i universitari ha estat representat pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo.

Adela Cortina és, a més, directora de la Fundación Étnor, dedicada a l’ètica dels negocis i de les organitzacions. També és assessora del ministeri de Sanitat i de la Comissió Nacional de Reproducció Humana Assistida, i igualment, autora de moltes publicacions, guanyadora del Premio Nacional de Ensayo 2014 per l’obra ¿Para qué sirve realmente la ética?. L’any 2012 va ser nomenada Filla Predilecta de la Ciutat de València.

El secretari del CVC, Jesús Huguet, ha llegit l’acta de concessió de la medalla i, tot seguit, la consellera i també deixeble de l’homenatjada, Ana Noguera, s’ha encarregat de llegir la laudatio, que ha consistit en un càlid i sobri repàs per la personalitat i l’obra de la catedràtica. En paraules de la mateixa Noguera, un senzill però sentit homenatge, una aproximació personal a qui ha sigut la seua professora i poderosa impulsora dels estudis sobre l’ètica en les societats democràtiques.

Per acabar, la mateixa Adela Cortina ha llegit un breu discurs d’agraïment en què ha insistit en la necessitat de crear, com ha dit literalment, un patrimoni, un capital, de valors ètics en les nostres comunitats polítiques. I ha continuat al final citant els que, al seu parer, serien els valors ètics prioritaris en una societat com la nostra.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Generalitat Valenciana

Alcaraz destaca el paper de les universitats per fomentar aliances en la societat

La I Trobada d'Acolliment Familiar de la Comunitat Valenciana reuneix a 331 famílies en el Bioparc

1 de decembre: Día Mundial de la lluita contra el VIH / SIDA

Educació commemora els trenta-quatre anys de la Llei d'ús i ensenyament del valencià amb l'activació del decret d'usos en l'Administració

Ple del Consell Valencià de Cultura a Alacant

La Generalitat llança la campanya 'El Nadal és Valencià’ per a promocionar els productes locals

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en