Procés participatiu sobre el Molí de Paper d'Ibi

10-01-2017

Davant la confirmació que l'Ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris del Molí de Paper i que és ja de propietat municipal, el Col·lectiu Saginosa hem cregut convenient iniciar una sèrie de xarrades durant el mes de gener i febrer sobre el patrimoni iberut.

Creiem que la titularitat pública de l'edifici és una molt bona notícia per a tots, d'una banda per als col·lectius i les persones individuals que hem estat reivindicant eixa actuació i, de l'altra, per a la corporació i el govern municipals, que han sabut negociar-ho i satisfer una demanda d'una gran part de la població.

Una de les característiques d'este procés ha sigut el gran consens entre grups polítics i la implicació de gent molt diversa tant en les primeres actuacions de neteja del jardí com en les posteriors campanyes per la compra del Molí de Paper (enquestes, arreplegada de firmes, concurs fotogràfic, etc.).

Des del Col·lectiu Saginosa, creiem que és una ocasió perfecta per canalitzar totes eixes energies en un procés en el qual tot el món que vullga participe en les decisions que s'hauran de prendre a partir d'ara.

Per això, per a la primera xarrada del cicle, Com fer un procés participatiu sobre un espai en desús: el Molí de Paper, hem convidat Lluís Benlloch i Mireia López, dos sociòlegs membres de La Dula (ladulaparticipacio.com), un estudi de sociologia que treballa en la generació de recursos i processos per a la participació ciutadana.

Estos dos experts ens faran una presentació sobre la seua experiència i després la intenció és crear un espai de debat amb la participació dels presents. Creiem que és una bona ocasió per aprendre tots com dur a terme este tipus d'actuacions d'una manera adequada i participativa de veres, ja que, tot i que els processos participatius estan a dia de hui en boca de tots, malauradament no sempre es duu a terme una metodologia adequada.


Col·lectiu SaginosaOpine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Ibi

El Ayuntamiento de Ibi ha celebrado este 6 de enero su Acto Institucional por excelencia, el más importante del año

Ibi celebra su IV San Silvestre

IV Torneo Solidario Fútbol 8 - Un juguete una ilusión

IV torneo de fútbol 8 solidario ‘Un Juguete, Una Ilusión’

Primer convenio de colaboración entre el Ayuntamiento y la Asociación de Reyes Magos de Ibi

Mañana se abren al tráfico las dos nuevas rotondas de la Avda de Valencia con Avda Juan Carlos I de Ibi

El alcalde de Ibi recoge el premio al “Ayuntamiento Ejemplar en Biodiversidad 2016” en los VI Premios Biodiversidad y Sociedad celebrados ayer en Sagunto

El delegado del Gobierno, Juan Carlos Moragues, visita la industria juguetera en Ibi

La ibense Fide Mirón participa en la reunion de trabajo con SM la Reina

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en