Procés participatiu sobre el Molí de Paper d'Ibi

10-01-2017   |  Visitas:390

Davant la confirmació que l'Ajuntament ha arribat a un acord amb els propietaris del Molí de Paper i que és ja de propietat municipal, el Col·lectiu Saginosa hem cregut convenient iniciar una sèrie de xarrades durant el mes de gener i febrer sobre el patrimoni iberut.

Creiem que la titularitat pública de l'edifici és una molt bona notícia per a tots, d'una banda per als col·lectius i les persones individuals que hem estat reivindicant eixa actuació i, de l'altra, per a la corporació i el govern municipals, que han sabut negociar-ho i satisfer una demanda d'una gran part de la població.

Una de les característiques d'este procés ha sigut el gran consens entre grups polítics i la implicació de gent molt diversa tant en les primeres actuacions de neteja del jardí com en les posteriors campanyes per la compra del Molí de Paper (enquestes, arreplegada de firmes, concurs fotogràfic, etc.).

Des del Col·lectiu Saginosa, creiem que és una ocasió perfecta per canalitzar totes eixes energies en un procés en el qual tot el món que vullga participe en les decisions que s'hauran de prendre a partir d'ara.

Per això, per a la primera xarrada del cicle, Com fer un procés participatiu sobre un espai en desús: el Molí de Paper, hem convidat Lluís Benlloch i Mireia López, dos sociòlegs membres de La Dula (ladulaparticipacio.com), un estudi de sociologia que treballa en la generació de recursos i processos per a la participació ciutadana.

Estos dos experts ens faran una presentació sobre la seua experiència i després la intenció és crear un espai de debat amb la participació dels presents. Creiem que és una bona ocasió per aprendre tots com dur a terme este tipus d'actuacions d'una manera adequada i participativa de veres, ja que, tot i que els processos participatius estan a dia de hui en boca de tots, malauradament no sempre es duu a terme una metodologia adequada.


Col·lectiu SaginosaOpine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Ibi

PSOE IBI: Mónica Oltra visita Ibi para avanzar en la construcción de un geriátrico público

David Lloréns Sánchez ,vecino de Ibi,en la TTK WARRIORS DE VALENCIA 2017

Las obras del C.P.E.E. Sanchis Banús de Ibi finalizarán en junio de 2018

El Ayuntamiento construye un aula para 2-3 años en el C.E.I.P Pla y Beltrán

II Mercado del Juguete Antiguo en Ibi

La Vuelta Ciclista España 2017 pasará por Ibi

Obras de reparación en la calle Mayor

La Protectora y el Ayuntamiento de Ibi inician la campaña de esterilización de gatos callejeros

Generalitat realiza un primer pago del Palacio de Justicia a Ibi por un importe de 1.064.370’48€

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en