El Departament de Benestar Social de Monòver detecta un gran avanç en les resolucions de les prestaciones per dependència

05-01-2017   |  Visitas:626

EL DEPARTAMENT DE BENESTAR SOCIAL DE MONÒVER DETECTA UN GRAN AVANÇ EN LES RESOLUCIONS DE LES PRESTACIONS PER DEPENDÈNCIA

Un gran nombre de sol•licituds que s'havien tramitat a Monòver per dependència de Grau 1 que estaven a l'espera de resolució han estat contestades positivament per part de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

NP – 04/01/2017.- El nou govern en el Consell ha hagut de fer front a un important retard en la resolució i el pagament en les ajudes a la dependència. Ni més ni menys que al voltant d'uns 9 mil expedients s'estan havent de posar al dia, "expedients de sol•licitud que, en la majoria dels casos encara no havien estat resolts, d'una banda i, alguns altres en els quals la resolució no contemplava la retroactivitat. Alguna cosa totalment il•legal i pel que moltes persones van haver d'acudir als jutjats per pledejar contra la Conselleria de Benestar Social de llavors i a les quals els jutges sí que van reconèixer aquesta retroactivitat" explica l'edil de Benestar Social, Lourdes Pastor.

Actualment, tots aquests expedients s'estan resolent i, en tots, es contempla el pagament de la retroactivitat. Apunta Pastor que "per fi, als expedients pendents del 2015 de Grau 1 ja se'ls està donant resposta. S'estan resolent positivament i reconeixen, tal com contempla la Llei, el pagament de la retroactivitat. Aquesta és una bona notícia, en primer lloc perquè s'ha experimentat una major rapidesa i agilitat i, encara que s'avança a poc a poc, no podem oblidar que venim d'un gran retard i col•lapse que no pot resoldre's en dos dies. Si embargament, a Monòver, des del Departament de Benestar Social ens alegrem perquè s'ha notat l'agilitat que se li està donant a aquesta qüestió i, de les ajudes sol•licitades i pendents de l'any 2015, ja s'ha produït la contestació per part de la Conselleria".

Segons els càlculs, més de 50 sol•licituds de Grau 1, pendents del citat any, han estat resoltes en favor dels dependents i a tots se'ls ha reconegut la retroactivitat. D'altra banda, la regidora també destaca que "l'atenció a la dependència ha millorat molt en el municipi. També les sol•licituds, valoracions i informes s'han agilitat en aquest departament, afavorit pel canvi en les polítiques de la Conselleria i, al llarg del 2016 s'han pogut arribar a fer al voltant de 110 sol•licituds noves i gairebé 20 sol•licituds de revisió per agreujament. De les quals esperem que, si tot segueix a bon ritme, al llarg d'aquest any 2017 siguen resoltes per part de Conselleria".

D'altra banda, també s'han resolt i reintegrat ja a diverses famílies del municipi importants ajudes tècniques i per a l'eliminació de barreres arquitectòniques. Sobre aquest tema, Pastor destaca que "s'ha efectuat el pagament de forma molt ràpida i estem parlant de quanties bastant altes, de les quals s'han beneficiat diverses persones dependents de Monòver. Aquestes ajudes estan encaminades a la adquisió de material tècnic i a la reforma d'habitatges, per fer-les més accessibles". Aquestes ajudes solen publicar-se a l'inici de l'any i és important que totes les persones que les necessiten acudeisquen al Departament de Benestar Social de l'Ajuntament de Monòver per inscriure's com a demandants.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Monòver

Actos con motivo de la Mitja festa

La propera imatge de la portada de la revista de festes es triarà mitjançant concurs

La Orquesta Pulso y Púa de Monóvar nos abre sus puertas

El C.O. El Molinet cede al Ayuntamiento una obra realizada por los usuarios del taller de arte

La Artística participa en el Certamen provincial de Alicante

Un Carnestoltes Camaleònic!!

Un nou mural més als Carrers de Monòver

Monóvar renueva las infografías de los paneles turísticos de la ciudad

El alcalde de Monóvar critica que la Diputación no ha invertido lo suficiente en el municipio

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en