Un bust d┤Azorin s┤instal.larÓ a la plaša de l┤Ajuntament de Mon˛ver per homenatjar a l┤escriptor

07-06-2017   |  Visitas:88


Un dels compromisos per a la commemoraciˇ d'aquest any AzorÝn era instalĽlar un bust de l'ilĽlustre escriptor monover a la plaša de l'ajuntament, el qual serÓ inaugurat dijous que ve 8 de juny.

NP ľ 06/06/2017.- Dijous que ve 8 de juny quan es compleixen, exactament 144 anys del naixement d'AzorÝn, es procedirÓ a la inauguraciˇ d'un bust en homenatge a l'escriptor que es colĽlocarÓ a la Plaša de la Sala. L'emplašament escollit Ús un dels petits eixamples que condueix, precisament, al carrer AzorÝn. En paraules de l'alcalde Natxo Vidal "pensem que aquest espai li dˇna visibilitat, el situa just enfront del consistori i es troba al pas del carrer que porta el seu nom, carrer en la qual, a un altre moment, es trobava la casa natal de l'escriptor hui, tristament, derrocada".

El bust que serÓ inaugurat va ser realitzat per l'artista monover BenjamÝn Mustieles en 1973. L'escultor va dur a terme aquesta obra per commemorar el centenari del naixement d'AzorÝn, "no nomÚs va modelar aquest bust, en realitat va fer diverses rŔpliques mÚs que es troben exposades a Yecla i a Alacant, ambdues en diferents places p˙bliques. En el nostre cas, aquest bust es trobava en el despatx de l'alcaldia i quan considerÓrem la idea de situar-lo a la plaša, ho consultÓrem prŔviament amb el director de la Casa Museu a qui li va semblar una idea excepcional, ja que ens equipararÓ a la resta de ciutats esmentades que tambÚ el tenen exposat en espais p˙blics i realment li donarÓ el realš que mereix i el lloc que li correspon" segons ha explicat Vidal.

D'altra banda, el primer edil no ha deixat passar l'ocasiˇ per agrair "a la coneguda empresa de marbres Levantina el detall que ha tingut amb nosaltres en regalar-nos la pedra sobre la qual es colĽlocarÓ el bust i, d'altra banda, a l'empresa monovera Logasa que ha dut a terme els treballs perquŔ aixÝ puga ser". Les tasques es conclouran per celebrar la inauguraciˇ que donarÓ inici a les vuit de la vesprada i per la qual s'han previst diferents activitats des de la regidoria de cultura.

Com explica la regidora de l'Órea, J˙lia Tortosa "desprÚs de la inauguraciˇ del bust, a les vuit i mitja de la vesprada, tindrÓ lloc un concert d'orgue a l'EsglÚsia acompanyat de dolšaines a cÓrrec del Grup Ternari. PrŔviament, a les sis de la vesprada, a la biblioteca municipal es duran a terme tallers per als mÚs menuts i es farÓ la presentaciˇ oficial de la titella d'AzorÝn. I d'altra banda, l'endemÓ, el divendres 9 de juny, a les vuit de la vesprada s'exposarÓ en el Kursaal Fleta una mostra fotogrÓfica sobre el trasllat de les restes mortals de l'escriptor de Madrid a Mon˛ver".

Finalment, tambÚ estÓ previst que aquest mateix dijous al matÝ arribe en visita oficial a Mon˛ver el Consell ValenciÓ de Cultura. Els membres del mateix seran rebuts primer a l'Ajuntament i desprÚs a la Casa Museu. La recepciˇ conclourÓ en el cementiri amb la visita a la tomba d'AzorÝn.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Mon˛ver

Visita del President de la Generalitat, Ximo Puig

Natxo Vidal en "Actualidad PolÝtica"

Monˇvar ya tiene Reinas 2017

El Gobierno Provincial invierte 400.000Ç en Monˇvar en los 6 primeros meses del a˝o 2017

Un bust d┤Azorin s┤instal.larÓ a la plaša de l┤Ajuntament de Mon˛ver per homenatjar a l┤escriptor

Visita a Mon˛ver de la comissiˇ de les arts del Consell ValenciÓ de Cultura

La Comisiˇn de Artes del CVC se re˙ne en el centro de la Fundaciˇn Caja Mediterrßneo con motivo del 50 aniversario del fallecimiento de AzorÝn

Medalla al mŔrit esportiu a l'Ajuntament de Mon˛ver

Homenatge 50 Reines Majors de les Festes de Setembre

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en