L'arqueòloga i historiadora Concha Navarro pregonera de les festes de Novelda"

05-05-2017   |  Visitas:220

L'alcalde de Novelda, Armando Esteve, ha presentat l'arqueòloga i historiadora Concha Navarro Poveda com a pregonera de les festes patronals i de moros i cristians en honor a Santa Maria Magdalena que, com cada any, se celebraran del 19 al 25 de juliol. Armando Esteve ha qualificat de "gran acierto" l'elecció de Concha Navarro com a pregonera, "un nomenament molt merescut per la seua dedicació professional a este municipi i el seu gran coneixement de la nostra historia". Concha Navarro, que durant 33 anys i fins a la seua jubilació el passat desembre, va ser la titular del departament d'arqueologia de l'Ajuntament de Novelda i directora del Museu Arqueològic de la ciutat, declarava rebre esta designació "emocionada i agradecida" i també quelcom "asustada per la gran responsabilitat que supone".

Referent de l'arqueologia medieval en la província, gran especialista en els castells de la zona, sobretot en el de La Mola on ha dirigit nombroses excavacions, la petresense Concha Navarro, que ha adoptat Novelda com "mi segon pueblo", és una profunda coneixedora de les tradicions i costums locals "de les que sempre he participat i m'han emocionado", i dels orígens històrics de la ciutat que ha investigat a través de les excavacions arqueològiques que ha dirigit al llarg dels seus anys de treball en el municipi. A més Navarro, que es declara entusiasta d'actes com la romeria de la baixada de la Santa o l'entrada de la mateixa en la parròquia de Sant Pere, manté també una intensa relació amb la festa de moros i cristians, no en va ha sigut cronista de les mateixes Petrer i les ha vist "crecer i evolucionar" a Novelda.

Per tot això el de Concha Navarro serà un pregó "emocionado" amb el que intentarà invitar a noveldenses i forans que "nos visiten i participen d'eixes tradicions tan entranyables que tenim en Novelda".
Rueda de Prensa - Concha Navarro pregonera de las fiestas - Novelda - 04/05/17 from Intercomarcal TV on Vimeo.


Entrevista - Conchi Navarro - Pregonera Fiestas - Novelda - 05/05/17 from Intercomarcal TV on Vimeo.


Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Novelda

Espectacular Entrada Cristiana

La Guardia Civil detiene al presunto autor de un homicidio ocurrido hace 9 años en Alicante

Festividad de Santa María Magdalena

Elena Buitrago y Sara Vera, Reinas de las Fiestas 2017

El Ayuntamiento consigue rebajar a cien días el plazo medio de pago a proveedores

Entrada mora a Novelda

La Santa llega a Novelda: Romería y Procesión

Programa A golpe de pedal, hoy, en el trofeo de Novelda

Hortensia Pérez presenta las actuaciones musicales en fiestas

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en