Article d'opinió SI PODEM: Es torna a negar drets bàsics.

15-12-2017   |  Visitas:111


L'any 2016, el 30,5% de la població resident a la Comunitat Valenciana està en risc de pobresa i/o exclusió social. Per damunt de la mitjana nacional i la sisena de major taxa AROP (taxa de risc de pobresa i exclusió social). A pesar que la xifra s'ha reduït 2,4 punts aquests dos últims anys de govern del botànic, la taxa està tres punts percentuals per sobre de la registrada l'últim any anterior a la crisi.

Traduir la fredor dels números a un llenguatge proper significa parar atenció al teu voltant. De segur que has conegut a moltes famílies que en aquests deu anys de crisi/estafa, han passat pel drama de l'atur, els desnonaments, les dacions en pagament, o la incertesa de veure's sense alternativa habitacional. És possible que hages vist de molt a prop a famílies ofegades pels deutes i angoixades pels creditors. O saps d'algunes que no arriben a final de mes, amb problemes per calfar la seua llar o per a no tenir la nevera buida i que han patit retallades de llum i aigua. Estic convençut que havies sentit parlar de les llistes d'espera per accedir a un lloguer social. Que t'has adonat que moltes famílies, per subsistir, s'han de recolzar en les pensions dels avis, en altres familiars o amics, per evitar la vergonya de recórrer als Serveis Socials. Tu de segur també has patit la precarietat i la incertesa.
Moltes d'aquestes famílies han passat de la frustració, la depressió, el sentit de la culpabilitat, que t'envaeix quan el teu projecte de vida es veu truncat, i que tu et pots fer una idea, a renàixer amb el convenciment del fet que els teus problemes només tenen solució lluitant junts per canviar la situació.

Tota aquesta gent, organitzada al voltant de les PAH i de l'Obra social, amb la força de la mobilització i la pressió social, va ser la que va exigir, als partits polítics, una legislació que garantira els drets habitacionals i acabara amb la pobresa energètica, que veritablement resolguera els problemes de la gent. Es podria dir que ells van ser els veritables artífexs de la llei valenciana de funció social de vivenda i de la llei valenciana contra la pobresa energètica que tenia com a objectiu pal·liar el patiment de molta gent. Dues lleis que van nàixer del poble i que ara són bloquejades pel Partit Popular interposant un recurs d'inconstitucionalitat.
Estaràs amb mi que és una vergonya que aquestes les famílies, que tu coneixes, hagen de sentir que la seua felicitat és inconstitucional. El PP està negant, a milers de persones, millorar la seua qualitat de vida, tan sols, perquè estan servint als interessos de la banca i les entitats financeres, aquestes que amb la seua avarícia van desencadenar aquest drama/estafa.
Hem de tenir memòria, qui torna amb judicialitzar el rescat social, a negar drets universals, és el PP movent-se per interessos concrets. Una posició egoista la qual caldria una resposta que hauria d’anar més enllà de la indignació.

Sergi Cremades Fernández Secretari General de Podem Petrer

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en Petrer

Entrevista con la finalistas de II Petrer Emprende

Hoy visitamos la Turist Info de Petrer

Este domingo Petrer celebra la Romería de San Antón

El Ateneu Cultural Republicà cuenta con nueva sede

El Ayuntamiento de Petrer edita un libro sobre el origen y significado del topónimo “Petrer” escrito por Manuel Villena Botella

La política nacional, eje del pleno municipal de enero

Cruz Roja de México visita Petrer

Pedro Payá nos presenta su libro "Violencia y responsabilidad: La represión judicial franquista en el ámbito local"

La alcaldesa de Petrer pregonará las fiestas de la Santa Cruz

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en