L´ Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 15/12/2017: ‘Candilazo’

16-12-2017   |  Visitas:128

Pense que l’única cosa bona que porta el vent de component oest: que mires quan mires al cel sempre pots trobar formes i colors espectaculars.
Entre els aficionats a le meteorologia quan la posta de sol o l’albada presenten colors rojos, taronges o grocs parlen de ‘candilazo’…i d’eixos hem tingut un bon grapat els últims dies.
La pregunta del milió: quan s’acaba el vent i arriben els canvis? Continuem sense resposta: el desembre no és un mes massa plovedor (tot i que fa just un any estavem a les portes d’un temporal que tardarem a oblidar). Són més habituals les situacions meteorològiques anticiclòniques, de calma…per tant, tampoc és massa normals tindre tants dies de ponent.
I com no esperem canvis abans que arribe l’anticicló i les calmes (a partir de dimarts que ve) encara haurem de suportar el vent uns dies més.
Hui notarem com el vent passa de ponent a mestral, sempre més fresc, i com es reforça al nord. Amb el vent arribarà una franja de núvols, molt poc activa, que només podrà deixar quatre gotes.

Demà dissabte els núvols escamparan però el mestral continuarà persistent i ben fresc a tota la Comunitat.

Diumenge només caldrà estar atents als núvols que es passejaran a partir de migdia davant la costa de València i del nord d’Alacant perquè encara que serà més probable que descarreguen sobre la mar no podem descartar que puntualment toquen terra. Les temperatures encara quedaran més baixes.

I el que comença a ser desesperant: dilluns afluixa el vent i a partir de dimarts parlarem d’anticicló nadalenc.
Confiem que els mapes a mig i llarg termini acaben canviant.

L´ Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 15/12/2017 Mig Dia from Intercomarcal TV on Vimeo.

L´ Oratge amb Jordi Payá de la Comunitat Valenciana 15/12/2017 Nit from Intercomarcal TV on Vimeo.Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en TV INTERCOMARCAL

Programa Especial de Nochebuena y Navidad 2017

Los Reyes Magos visitan las poblaciones del Alto y Medio Vinalopó, Alcoià y Alacantí

Programa LA JUGADA del martes 9 de enero de 2018

Dia 24, 21:15 h aprox: Los alcaldes y alcaldesas, Obispo Diócesis Orihuela-Alicante, Rector UA y Presidentes de Diputación Alicante, Corts Valencianes y Generalitat Valenciana nos felicitan la Navidad

Programa "A golpe de Pedal" del 21/12/17 repaso últimas pruebas realizadas

Programa “Actitudes positivas” con Silvia Adriasola hablando sobre el “Empoderamiento y liderazgo femenino” 18/12/2017

Programa infantil de Nochebuena en Intercomarcal TV. Día 24 a las 14:45 hasta las 21:00 horas

Los alcaldes de la provincia realizan el balance del año 2017

Programa "Día a día" del día 26 de diciembre de 2017

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en