El Consell Social de la Universitat d’Alacant dóna llum verda a uns pressupostos que considera d’insuficients

21-12-2017Malgrat que l’endeutament que va impulsar el desenvolupament del campus en els anys 90 està totalment sanejat, la institució condemna les infraestructures en pro de la investigació i el Parc CientíficAlacant, Dimecres, 20 de desembre de 2017

El Consell Social de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat el projecte de pressupostos per a la institució acadèmica per al 2018. Durant el ple, que ha tingut lloc a la sala de juntes de l’edifici del carrer Sant Ferran de la Seu d’Alacant, el president del Consell, Francisco Gómez Andreu, ha volgut destacar que “encara que s’ha conclòs totalment el pagament dels deutes derivats del desenvolupament del campus en els 90, segueixen sent pressupostos insuficients per a emprendre accions a llarg termini”. Gómez Andreu considera oportuna la decisió del govern universitari de seguir apostant per les persones i la investigació malgrat haver de condemnar les inversions en infraestructures, que es reduiran en una mica més de 5 milions d’euros.

Després del vistiplau del Consell de Govern ahir dimarts, dia 19 de desembre, la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí ha sigut l’encarregada de presentar el projecte pressupostari davant del Consell Social. Martí ha informat de l’escàs marge de maniobra que permet malgrat haver-se incrementat en una mica més de tres milions d’euros reals pel que fa al de 2017. Com ja expliquem en la nota de premsa emesa ahir després del Consell de Govern, la responsable econòmica de la UA també ha volgut puntualitzar que el descens aparent en la previsió pressupostària de més de 60 milions d’euros pel que fa al de 2017 (254’6 milions davant dels 194’7 per al pròxim exercici) “correspon a un ingrés finalista i extraordinari de 63 milions d’euros destinat a l’amortització dels bons emesos per la UA a través del BEI (Banc Europeu d’Inversió)”.

Des del Consell Social s’han mostrat receptius a les demandes de la Universitat, comunes a tot el sistema públic d’educació superior valencià, sobre una nova llei que incloga la posada en marxa de plans plurianuals de finançament estable i suficient.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Universidad de Alicante incorpora la empresa innovadora Cafina al Parque Científico

Vectalia aposta per l’esport femení de la Universitat d’Alacant

La Universitat d’Alacant destaca amb vuit publicacions a l’índex h de revistes científiques espanyoles

La Universitat d'Alacant adverteix que arribarà el 2018 al límit de la seua viabilitat econòmica

Una investigació de la UA permet fer un millor diagnòstic, pronòstic i seguiment de les malalties de la retina

El Consejo de Gobierno de la Universidad de Alicante aprobará mañana el “Protocolo Trans” más avanzado del país

El Consell Social de la Universitat d’Alacant dóna llum verda a uns pressupostos que considera d’insuficients

Més de 400 persones prenen part en el programa de divulgació científica “Viu la Font Roja” de la Universitat d'Alacant

L'Aula de la Ciutat d'Alacant organitza una taula redona sobre els reptes ambientals i el turisme al litoral valencià

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en