El descobriment d'un anell al voltant del planeta nan Haumea en el qual participa la UA premi Vanguardia de la Ciencia

09-03-2018   |  Visitas:94

El descobriment que el planeta nan Haumea té un anell que orbita al seu voltant, aconsegueix el premi Vanguardia de la Ciencia. La troballa, liderada per José Luis Ortiz de l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia (CSIC), ha comptat amb un consorci de científics internacional entre els quals es troba el professor de la Universitat d’Alacant, Adriano Campo Bagatin, del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal i de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i a la Tecnologia de l’Escola Politècnica Superior.

Aquest treball ha permès descobrir la presència d’un anell al voltant del planeta nan Haumea, l’astre més desconegut dels quatre planetes nans que es troben en els confins del Sistema Solar, més enllà de l’òrbita de Neptú, en un cinturó d’objectes compostos de gel i roques entre els quals destaquen quatre planetes nans: Plutó, Eris, Makemake i Haumea.

Segons La Vanguardia, “es tracta de la primera vegada que una investigació d’astronomia guanya el premi Vanguardia de la Ciencia, en el qual els lectors de La Vanguardia voten els descobriments més importants de l’any fets a Espanya. En sis de les set edicions anteriors, els lectors van votar majoritàriament per investigacions de biomedicina amb el potencial de tractar malalties, o bé de millorar la salut de les persones sanes. En la setena, el premi va recaure en una investigació de química”.

Organitzat per La Vanguardia i la Fundació Catalunya-La Pedrera, el premi Vanguardia de la Ciencia es convoca anualment per a donar visibilitat a la investigació d’excel·lència que es fa a Espanya. El premi s’atorga a partir d’un vot ponderat entre les opinions dels lectors, que es valoren un 50%, i les del comitè científic assessor del premi, l’altre 50%.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El rector inaugura este martes la II Jornada Internacional sobre Denominaciones de Origen de la Universidad de Alicante

La Sede de la UA acoge la presentación de la obra "Un gaucho de Almería en el puente del Inca"

La Universitat d'Alacant obri el primer termini de preinscripció per als màsters oficials

Jorge Pereira assumeix la direcció de la Càtedra Pedro Zaragoza Orts d'Estudis Turístics de la UA

La Universidad de Alicante estudia los efectos del cambio climático en la Font Roja

La Universidad de Alicante acoge el II Congreso Internacional de Sociología y Antropología del Turismo con más de 200 participantes

Los Premios del Consejo Social de la Universidad de Alicante se entregarán el próximo 15 de mayo en la EUIPO

Visita al Museo de la Universidad de Alicante.

El catedràtic de la UA Augusto Beléndez, nou director de la Revista Española de Física de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF)

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en