La UA acull l’exposició “Llacunes de Torrevella i la Mata: paisatge cultural, història i patrimoni. Les nostres llacunes"

02-10-2017   |  Visitas:66

Através de 54 imatges l’exposició recull els elements integrants de les llacunes com a patrimoni cultural i natural: les salines amb les seues garberes de sal i elements patrimonials (barcasses, casetes, sequiots, ponts, torre d’apilament, etc.); fauna i flora emblemàtiques i endèmiques (flamencs, l’Artemia salina —clau de la vida en el parc natural—, aguilons cendrosos, la Paratriodonta alicantina —un dels endemismes que hi ha al parc—, orquídies, llentiscle —o mata, origen del topònim—, plantes de saladar); els colors de la llacuna rosa; elements del paisatge cultural (les figueres, les vinyes, l’albardí, a més de les postes de sol, la serra de Callosa, etc.).


Per descomptat, es fa referència als homes que treballen la sal per a guanyar-se el pa i com un art: els saliners i els artesans. Les quatre imatges inicials corresponen a una imatge aèria, presa per Patricio Morales, de les dues llacunes; a la del capritx de la naturalesa que suposa la cristal·lització cúbica de la sal; a una mà que sosté un grapat de sal com a homenatge als saliners; i a una Artemia salina la presència de la qual en les llacunes, especialment en la de la Mata, és el principal suport alimentari de diferents espècies.
Aquesta exposició està organitza per la Seu Universitària de Torrevella en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, l’Associació Cultural Ars Cretio, l’Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta, el Departament d’Exposicions de la Regidoria de Cultura, la Regidoria de Turisme i Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torrevella, el Parc Natural de Torrevella i la Mata, Salins Ibèrica i la Generalitat Valenciana.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Comienza el Ciclo de Cine en versión original siguiendo el camino de Sofía Coppola

Mañana comienza la nueva programación cultural de la UA el concierto de la Coral Monfortina y la Coral UA

Aguas de Alicante y SEO-Alicante se suman a un proyecto de investigación de la UA sobre aves migratorias en la Isla de Tabarca

La Universitat d’Alacant lliura a Càritas el xec solidari del Concert de Nadal de l’OFUA

Mariano Sánchez Soler y su “Cuarteto de Alacant” llenan la Sede Ciudad de Alicante de la UA

La Universidad de Alicante recoge cinco sellos internacionales de calidad conseguidos por grados de la EPS

L'investigador de la UA José Miguel Sempere, nomenat acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

Oberts els terminis d’inscripció per a les fases locals de les Olimpíades del Saber 2017/2018 a la UA

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant acull la presentació del llibre “Violencia y responsabilidad. La represión judicial franquista en el ámbito local”

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en