La UA acull la XXIV Jornada Esportiva UPAPSA

08-11-2017   |  Visitas:180

En la jornada participaran uns vuit-cents esportistes amb discapacitat intel·lectual, a més de monitors, àrbitres, voluntaris i personal d'UPAPSA i de la UA


Alacant, dimecres 8 de novembre de 2017

Les instal·lacions esportives de la Universitat d'Alacant acolliran demà dijous, 9 de novembre, la XXIV Jornada Esportiva per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de la Província d'Alacant UPAPSA, l’esdeveniment esportiu més important de la Comunitat Valenciana d'aquestes característiques. La cerimònia inaugural tindrà lloc a les 10.30 hores, per a continuar amb el desenvolupament de les competicions d'11 a 14 hores. El lliurament de trofeus i la desfilada de cloenda estan previstos a les 15 hores.

La Universitat d'Alacant i UPAPSA col·laboren un any més en aquesta Jornada de l'Esport amb l'objectiu d'oferir un espai per a la competició esportiva de les persones amb discapacitat intel·lectual. Els organitzadors preveuen l'arribada de 800 esportistes aproximadament de 35 centres d'atenció al col·lectiu. Els participants realitzaran proves esportives en les categories d'atletisme, petanca, eslàlom en cadira de rodes i proves adaptades. Amb aquestes jornades d'esport es busca potenciar l'evolució dinàmica de les persones, la seua autonomia i independència, incidir en la seua normalització i integració i formar en els valors intrínsecs a l'esport: cooperació, treball en equip, competitivitat i sacrifici, entre altres.

La Jornades UPAPSA es desenvolupen anualment, fins ara de manera ininterrompuda. Des de fa dinou edicions, a més, es convoca també a escala autonòmica. En les últimes vuit edicions ha comptat, fins i tot, amb la participació d'una delegació de la Regió de Múrcia, fet que dóna a la trobada el caràcter d'interautonòmic.


Proves

Atletisme. Es desenvoluparan curses de 800, 400, 4x100, 200, 100 i 50 metres llisos, en modalitat masculina i femenina. També sèries de 50 i 25 metres marxa assistida i 50 metres per a cadires de rodes en dues modalitats: autònoms i assistits. A més, concursos de salt de longitud i llançament de pes, modalitats masculina i femenina.

Petanca. Es divideix en tres nivells, per als quals s’han previst diferents graus de suport o assessorament per part del monitor. Cada nivell desenvolupa la seua pròpia competició.

Proves adaptades. Es realitzen tres circuits diferents: un de proves psicomotrius, un altre de futbol i un altre de bàsquet. Els esportistes participen en un dels tres. S'estableixen diverses rondes, i en cadascuna participen cinc grups que van passant per les cinc proves de què consta cada circuit.

Eslàlom en cadira de rodes. Es realitzen dos circuits, un per a modalitat de cadira de rodes manual i un altre en modalitat elèctrica. Es fa una ronda de classificació i una altra de final.


Horari:

10.30-10.50: Cerimònia inaugural

11.00-14.00: Desenvolupament de competicions

15.00: Lliurament de trofeus i desfilada de cloenda

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Comienza el Ciclo de Cine en versión original siguiendo el camino de Sofía Coppola

Mañana comienza la nueva programación cultural de la UA el concierto de la Coral Monfortina y la Coral UA

Aguas de Alicante y SEO-Alicante se suman a un proyecto de investigación de la UA sobre aves migratorias en la Isla de Tabarca

La Universitat d’Alacant lliura a Càritas el xec solidari del Concert de Nadal de l’OFUA

Mariano Sánchez Soler y su “Cuarteto de Alacant” llenan la Sede Ciudad de Alicante de la UA

La Universidad de Alicante estudia los efectos del cambio climático en la Font Roja

El catedràtic de la Universitat d'Alacant José Siles presenta el llibre "Kartápolis, la enfermera del San Simón"

Les Tertúlies de Cinema de la Seu Ciutat d'Alacant dediquen dues sessions als Goya i als Oscar

Oberta la matrícula per a una nova edició de Tallers de llengües i cultures de la UA

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en