La UA organitza les Jornades sobre Aliances i Objectius de Desenvolupament Sostenible

06-02-2018

Del 7 al 9 de febrer les cinc universitats públiques valencianes i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació participen en aquestes jornades d’hivern que, en aquesta edició, organitza la UA

Alacant. Dimarts, 7 de febrer de 2018
La Seu Ciutat d’Alacant (Sant Ferran, 40) acollirà les Jornades sobre Aliances i Objectius de Desenvolupament Sostenible, que tindran lloc del 7 al 9 de febrer, organitzades per la Universitat d’Alacant a través del Vicerectorat de Relacions Internacionals. L’acte inaugural, tindrà lloc demà dimecres 7 de febrer a les 9:30 hores. En les jornades participaran, a més d’altres professionals i experts en el tema, Federico Buyolo, director general de Cooperació i Solidaritat de la GV, Juan Llopis, vicerector de Relacions Internacionals de la UA, M. José Rodríguez, vicerectora de Responsabilitat Social de la UA, i tindrà l’assistència dels vicerectors d’Internacionalització i Cooperació de les cinc universitats públiques valencianes.
Aquesta activitat s’emmarca en la “Universitat d’Hivern de la Cooperació Universitària al Desenvolupament” en la qual participen les universitats públiques valencianes i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. En aquesta edició, la UA és l’organitzadora de la trobada i, enguany, les jornades tractaran el dissetè dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: “Aliances”, objectius aprovats per les Nacions Unides en l’agenda per al 2030.
Els Objectius de Desenvolupament Sostenible constitueixen la primera resposta real i global als desafiaments del desenvolupament, en un món en canvi constant. La nova Agenda, aprovada per les Nacions Unides al setembre del 2015, qüestiona el model de creixement actual i tracta la necessitat d’un model nou. Però l’Agenda 2030 és únicament una guia per a l’acció de tots i cadascun dels actors implicats; públics, privats, societat civil i per descomptat, les mateixes universitats i ha de ser explicada i transmesa a la societat per tots aquests.
Per a les universitats valencianes, l’Agenda 2030 suposa un punt d’inflexió que obri un nou espai per a reflexionar col·lectivament sobre la Cooperació Universitària al Desenvolupament i quines implicacions tenen els ODS dins de les seues activitats. El paper de la Universitat com a actor de Cooperació al Desenvolupament està cada vegada més lligat a la generació i la transmissió de coneixement, com també a sensibilitzar i conscienciar tota la comunitat universitària en particular i la societat en general, en la necessitat d’integrar el Desenvolupament Humà Sostenible en el seu imaginari col·lectiu.
La Generalitat Valenciana, amb l’aprovació del Pla Director de la Cooperació per al període 2017-2020, s’alinea amb l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, i prioritza les actuacions en les cinc dimensions que la mateixa preveu: les persones, la prosperitat, el planeta, la pau i les aliances. El pla, fruit d’un treball conjunt entre tots els agents de la cooperació, coordinats a través del Consell Valencià de Cooperació al Desenvolupament, preveu la posada en marxa d’activitats i compromisos amb els agents de la cooperació valenciana, entre aquests les universitats públiques. En aquesta línia d’actuació, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, ha construït un espai de treball conjunt amb les universitats públiques de la Comunitat i cada exercici subscriu un conveni de cooperació universitària amb cadascuna d’aquestes, fet que permet dur a terme activitats com la “Universitat d’Hivern”.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La Cátedra de Enfermería Familiar y Comunitaria de la UA convoca sus premios y becas para 2018

Mañana comienza la nueva programación cultural de la UA el concierto de la Coral Monfortina y la Coral UA

Aguas de Alicante y SEO-Alicante se suman a un proyecto de investigación de la UA sobre aves migratorias en la Isla de Tabarca

La Universidad de Alicante cuenta con la Cátedra de Cultura Gitana

La Universitat d’Alacant lliura a Càritas el xec solidari del Concert de Nadal de l’OFUA

Mariano Sánchez Soler y su “Cuarteto de Alacant” llenan la Sede Ciudad de Alicante de la UA

La Universidad de Alicante recoge cinco sellos internacionales de calidad conseguidos por grados de la EPS

La Universidad de Alicante cuenta con un servicio CAE para los estudiantes

Los estudiantes de la Universidad de Alicante se encuentran en época de exámenes

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en