La UA se suma al “Repte de la fruita” el Dia de les Universitats Saludables

04-10-2017   |  Visitas:93

Alacant. Dimecres, 4 d’octubre de 2017
La Universitat d’Alacant celebra el pròxim dia 5 d’octubre el Dia de les Universitats Saludables sumant-se a la iniciativa del «Repte de la fruita» impulsat des de la Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables (REUS) a través d’un concurs de Twitter en el qual els guanyadors s’enduran una inscripció gratuïta al Congrés d'Universitats Saludables 2018, que tindrà lloc a Palma.
La Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS) constituïda l'any 2008, està formada per més de cinquanta universitats, dos ministeris (el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport), la conferència de rectors (CRUE) i nou estructures de salut pública de les comunitats autònomes. Té com a fonament la incorporació de la promoció de la salut en l'àmbit universitari, impulsant i evidenciant aquest com a entorn promotor de la salut. Al mateix temps, la REUS pertany també a la Xarxa Iberoamericana d'Universitats Saludables (RIUPS) i a la Xarxa Europea, a través de les quals s'estan creant sinergies i compartint experiències en l'àmbit de la salut.
El 7 d'octubre de l'any 2009 es va realitzar la declaració de Pamplona, per aquest motiu s’organitza el Dia de les Universitats Saludables. Aquest any, les universitats espanyoles el celebren el dia 5, ja que dia 7 és dissabte. Les universitats espanyoles celebren la seva tercera campanya conjunta emmarcada dins de la REUS. El seu objectiu és fer visible el treball que duen a terme les universitats espanyoles en promoció de la salut i oferir, entre les activitats programades de manera conjunta, fruita de temporada als edificis dels campus universitaris, a part d'altres activitats que puga muntar cada universitat.
A més, es posarà en marxa un concurs pilot anomenat #RetoFrutaREUS, que consistirà a pujar fotos a la xarxa social Twitter durant el dia assenyalat menjant una peça de fruita. Les persones guanyadores seran premiades amb la inscripció gratuïta al Congrés d'Universitats Saludables que se celebrarà del 7 al 9 de novembre de 2018 a Palma, a més de poder recollir els guanyadors el certificat del premi durant aquest esdeveniment.
Una Universitat Saludable és aquella que incorpora la promoció de la salut en el seu projecte educatiu i laboral, amb la finalitat de potenciar el desenvolupament humà i millorar la qualitat de vida dels que hi estudien o treballen, i, a més, formar-los amb la finalitat que actuen com a models o promotors de conductes saludables amb les seues famílies, en els seus futurs entorns laborals i en la societat en general.
Diversos estudis sobre hàbits i comportaments dels joves que repercuteixen directament en la seva salut, posen de manifest la necessitat d'intervenir amb polítiques de salut concretes en aquesta etapa de la vida. Tenint en compte que la universitat en si constitueix un espai d'especial interès per a la formació dels universitaris, l'enfortiment com a persones i la creació de futurs professionals per la seua repercussió en la societat en general, per la qual cosa es fa necessari implementar accions per promoure hàbits de vida saludables, així com oferir formació en valors en el mateix sentit.
En aquest sentit, la REUS treballa per compartir recursos i coneixements entre les universitats que afavorisquen l'execució d'accions de manera conjunta. A més, es troba immersa en la difusió de la xarxa, facilitant l'accés i potenciant els recursos comunitaris mitjançant la creació de la seua pàgina web .
Tot això, permet i potencia que la comunitat universitària i la resta de la societat puga, des d'una perspectiva de suport mutu, desenvolupar-se fins al seu màxim potencial.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

Magisteri Educació Primària de la Universitat d’Alacant gradua 338 estudiants demà dijous i el divendres

La UA commemora demà el Dia Europeu de les Llengües amb un ampli programa d'activitats

La UPUA programa una jornada amb experts en alimentació i nutrició per a commemorar el Dia de les persones majors

La UA se suma al “Repte de la fruita” el Dia de les Universitats Saludables

El fill que vull tindre, d’El pont flotant, al Paranimf de la UA

La formació i la projecció són els reptes dels gelaters en el X Curs d’Expert Universitari de la UA en Elaboració Artesanal de Gelats

La Universitat d’Alacant ret homenatge a Miguel Hernández amb les jornades que commemoren deu anys de la Canyada Real en el Campus

"Món i Formes del Flamenc" ret homenatge a Miguel Hernández en la seua nova edició

Eduardo Roca obri la XXCI edició del màster de Tributació de la Universitat d’Alacant

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en