La UA se suma al “Repte de la fruita” el Dia de les Universitats Saludables

04-10-2017   |  Visitas:160

Alacant. Dimecres, 4 d’octubre de 2017
La Universitat d’Alacant celebra el pròxim dia 5 d’octubre el Dia de les Universitats Saludables sumant-se a la iniciativa del «Repte de la fruita» impulsat des de la Xarxa Espanyola d’Universitats Saludables (REUS) a través d’un concurs de Twitter en el qual els guanyadors s’enduran una inscripció gratuïta al Congrés d'Universitats Saludables 2018, que tindrà lloc a Palma.
La Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS) constituïda l'any 2008, està formada per més de cinquanta universitats, dos ministeris (el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, i el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport), la conferència de rectors (CRUE) i nou estructures de salut pública de les comunitats autònomes. Té com a fonament la incorporació de la promoció de la salut en l'àmbit universitari, impulsant i evidenciant aquest com a entorn promotor de la salut. Al mateix temps, la REUS pertany també a la Xarxa Iberoamericana d'Universitats Saludables (RIUPS) i a la Xarxa Europea, a través de les quals s'estan creant sinergies i compartint experiències en l'àmbit de la salut.
El 7 d'octubre de l'any 2009 es va realitzar la declaració de Pamplona, per aquest motiu s’organitza el Dia de les Universitats Saludables. Aquest any, les universitats espanyoles el celebren el dia 5, ja que dia 7 és dissabte. Les universitats espanyoles celebren la seva tercera campanya conjunta emmarcada dins de la REUS. El seu objectiu és fer visible el treball que duen a terme les universitats espanyoles en promoció de la salut i oferir, entre les activitats programades de manera conjunta, fruita de temporada als edificis dels campus universitaris, a part d'altres activitats que puga muntar cada universitat.
A més, es posarà en marxa un concurs pilot anomenat #RetoFrutaREUS, que consistirà a pujar fotos a la xarxa social Twitter durant el dia assenyalat menjant una peça de fruita. Les persones guanyadores seran premiades amb la inscripció gratuïta al Congrés d'Universitats Saludables que se celebrarà del 7 al 9 de novembre de 2018 a Palma, a més de poder recollir els guanyadors el certificat del premi durant aquest esdeveniment.
Una Universitat Saludable és aquella que incorpora la promoció de la salut en el seu projecte educatiu i laboral, amb la finalitat de potenciar el desenvolupament humà i millorar la qualitat de vida dels que hi estudien o treballen, i, a més, formar-los amb la finalitat que actuen com a models o promotors de conductes saludables amb les seues famílies, en els seus futurs entorns laborals i en la societat en general.
Diversos estudis sobre hàbits i comportaments dels joves que repercuteixen directament en la seva salut, posen de manifest la necessitat d'intervenir amb polítiques de salut concretes en aquesta etapa de la vida. Tenint en compte que la universitat en si constitueix un espai d'especial interès per a la formació dels universitaris, l'enfortiment com a persones i la creació de futurs professionals per la seua repercussió en la societat en general, per la qual cosa es fa necessari implementar accions per promoure hàbits de vida saludables, així com oferir formació en valors en el mateix sentit.
En aquest sentit, la REUS treballa per compartir recursos i coneixements entre les universitats que afavorisquen l'execució d'accions de manera conjunta. A més, es troba immersa en la difusió de la xarxa, facilitant l'accés i potenciant els recursos comunitaris mitjançant la creació de la seua pàgina web .
Tot això, permet i potencia que la comunitat universitària i la resta de la societat puga, des d'una perspectiva de suport mutu, desenvolupar-se fins al seu màxim potencial.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El rector inaugura este martes la II Jornada Internacional sobre Denominaciones de Origen de la Universidad de Alicante

La Sede de la UA acoge la presentación de la obra "Un gaucho de Almería en el puente del Inca"

La Universitat d'Alacant obri el primer termini de preinscripció per als màsters oficials

Jorge Pereira assumeix la direcció de la Càtedra Pedro Zaragoza Orts d'Estudis Turístics de la UA

La Universidad de Alicante estudia los efectos del cambio climático en la Font Roja

La Universidad de Alicante acoge el II Congreso Internacional de Sociología y Antropología del Turismo con más de 200 participantes

Los Premios del Consejo Social de la Universidad de Alicante se entregarán el próximo 15 de mayo en la EUIPO

Visita al Museo de la Universidad de Alicante.

El catedràtic de la UA Augusto Beléndez, nou director de la Revista Española de Física de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF)

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en