Les Matemàtiques visten de gala el Campus de la Universitat d’Alacant

09-09-2017   |  Visitas:56


·         Vint professionals, alumni d’aquest títol superior, exposaran com les apliquen en l’exercici dels diferents camps laborals d’aquests
·         Manuel Palomar, Antonio Gil Olcina i Ana Laguna participaran en l’acte d’obertura

Alacant. 8 de setembre de 2017
 “¿Qué tienen en común la pobreza, la educación y el fútbol? Aplicaciones matemáticas a la economía”, “Una matemática en la industria aeroespacial”, “Las matemáticas de la pequeña célula humana y del vasto sistema solar” o “Por fin soy matematic@, ¿y ahora qué?: Matemáticos fuera de la enseñanza” són algunes de les conferències que s’escoltaram en el vintè Aniversari de la creació dels estudis de Matemàtiques a la Universitat d’Alacant. La commemoració tindrà lloc dilluns i dimarts 11 i 12 de setembre de 2017 a la sala de graus Alfredo Orts de la UA.
Una vintena d’acadèmics i professionals que van cursar Matemàtiques a la UA, i ara hi tornen procedents de molt diferents àmbits professionals, impartiran xarrades divulgatives sobre les seues respectives àrees d’investigació o de treball. Consultoria, finances, anàlisis de dades, gestió empresarial, enginyeria i docència, són algunes de les activitats que estan desenvolupant a Espanya i altres països com el Regne Unit, Brasil i Bèlgica.

El 20 Aniversari dels Estudis de Matemàtiques a la UA mostrarà algunes de les principals eixides professionals dels egressats dels estudis de Matemàtiques al llarg dels 20 anys que han transcorregut des de la creació d’aquests a la UA.
El rector de la UA, Manuel Palomar, participarà en l’acte de presentació que es desenvoluparà a les 9:00 hores del dilluns 11 de setembre; en la mateixa taula li acompanyaran Antonio Gil Olcina, rector honorari de la UA; la professora Ana Laguna Pérez, qui acudirà en representació de l’equip rectoral que va aconseguir la creació de la Llicenciatura en Matemàtiques al setembre del 1997; el degà de la Facultat de Ciències, Luis Gras García; i María José Nueda Roldán, coordinadora del grau en Matemàtiques.

El rector honorari Gil Olcina analitzarà, durant la presentació de l’activitat, les claus de la creació de la UA.
La divulgació científica de les matemàtiques és una de les facetes a les quals es dediquen sis dels ponents d’aquests dos dies: Alma Luisa Albujer Brotons, de la Universitat de Còrdova; Carlos Casorran Amilburu, de la Université Libre de Brussel·les; Francisco Javier Aragón Artacho, José Vicente Pérez i Juan Matías Sepulcre, de la UA; i Pedro Antonio Martínez Ortiz, de la Conselleria d’Educació. Tots aquests han participat en els llibres de divulgació Las matemáticas de nuestra vida i El secreto de los números, publicats a través del Servei de Publicacions de la UA, i promocionats pel grup de divulgació DiMates.

El comitè organitzador està format pels professors Francisco Javier Aragón Artacho i Juan Matías Sepulcre Martínez, tots dos del Departament de Matemàtiques, i José Vicente Pérez, del Departament de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica.

Enllaç: https://dmat.ua.es/va/activitats/20-aniversari-de-matematiques-en-la-ua.html

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La cinquena edició del Curs Internacional La Ciència Pren la Paraula en la UA evidencia l’aposta per la cultura científica

Tres dies d'activitats reben l'alumnat de la UA

La UA ofereix cursos de valencià en el Campus i en les seus universitàries d’Elda, la Nucia, Torrevella i Villena

Les Matemàtiques visten de gala el Campus de la Universitat d’Alacant

La UA impartirà el màster de Gestió del Patrimoni a Banyeres

El Museu de la Universitat d’Alacant inaugura una exposició en homenatge al poeta Joan Valls

La UA edita una “Guia didàctica sobre drets humans”

La Universidad de Alicante arranca el curso con más de 5.700 nuevos alumnos matriculados

La Universitat d'Alacant participa en un projecte europeu que estalviarà temps reciclant traduccions existents a la web

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en