Publicacions de la Universitat d'Alacant opta als Premis Nacionals d'Edició Universitària 2017 en dues categories diferents

12-09-2017   |  Visitas:96

· La decisió del jurat es coneixerà al llarg del dijous 14 de setembreAlacant. 11 de setembre de 2017

Publicacions Universitat d'Alacant participa en l'edició de 2017 dels Premis Nacionals d'Edició Universitària en dues categories. En divulgació científica presenta El secreto de los números, editat pels divulgadors científics de matemàtiques i investigadors de la UA Julio Mulero, Lorena Segura i Juan Matías Sepulcre, del grup DIMATES, els quals també són autors d'algun capítol en aquesta obra, en la qual intervenen coneguts divulgadors científics com Clara Grima, professora de l'àrea de Matemàtica Aplicada de la Universitat de Sevilla i col·laboradora en mitjans com Naukas o Mètode, o Raúl Ibáñez Torres, de la Universitat del País Basc UPV/EHU i director del portal DivulgaMAT.

Dins de la categoria de monografia d'Arts i Humanitats participa amb Chemins de fer, chemins de sabre: los españoles del Transahariano, volum coeditat per Carlos Barciela i Carmen Ródenas en Publicacions Universitat d'Alacant. L'obra té l’origen en el projecte fotogràfic «Le Transsaharien», del qual és autora Carmen Ródenas, economista, professora de la UA i fotògrafa.

Un total de 128 obres publicades per les universitats i centres d’investigació espanyols aquest últim any opten als Premis Nacionals d'Edició Universitària 2017. Les candidatures concorren en onze categories diferents: millor obra editada, millor monografia en cadascuna de les quatre grans àrees de coneixement (Arts i Humanitats; Ciències, Enginyeria i Arquitectura; Ciències de la Salut, i Ciències Jurídiques i Socials), millor obra de divulgació científica, millor edició digital i multimèdia, millor col·lecció, millor traducció, millor coedició amb una editorial privada i millor coedició interuniversitària.

Les altres 126 obres han sigut presentades per les editorials de les universitats d'Almeria, Autònoma de Barcelona, Autònoma de Madrid, Barcelona, Cadis, Cantàbria, Castella-la Manxa, Fundació Universitària San Pablo CEU, Complutense de Madrid, Còrdova, Granada, Huelva, Jaume I, Múrcia, Oviedo, Pontificia Comillas, Rovira i Virgili, Salamanca, San Jorge, Santiago de Compostel·la, UNED, València, Valladolid i Saragossa. I els següents centres d’investigació: Agència Estatal Butlletí Oficial de l'Estat, Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals, Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i Patronat de l'Alhambra.

Un jurat independent i de prestigi reconegut serà l'encarregat de seleccionar les millors obres universitàries. En aquesta edició estarà format per aquestes personalitats: Juan Manuel Bonet Planes, director de l'Institut Cervantes; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I en representació de CRUE Universitats Espanyoles; Manuel Rodríguez Rivero, crític literari; Manuel Toharia, divulgador científic; Laura Revuelta, redactora en cap del suplement cultural ABC Cultural; Nuria Azancot, cap de redacció del cultural d'El Mundo, i l'escriptora i periodista d'El País Berna González Harbour.

Les obres que concorren a la vintena edició d'aquests guardons estan exposades al públic en l'espai UNE de la Llibreria del BOE (carrer de Trafalgar, 27. Madrid) des del passat 21 d'agost fins al pròxim 16 d'octubre. Aquest és el cinquè any que la UNE pren aquesta iniciativa amb la finalitat d'acostar la producció editorial universitària a la societat.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

El rector inaugura este martes la II Jornada Internacional sobre Denominaciones de Origen de la Universidad de Alicante

La Sede de la UA acoge la presentación de la obra "Un gaucho de Almería en el puente del Inca"

Jorge Pereira assumeix la direcció de la Càtedra Pedro Zaragoza Orts d'Estudis Turístics de la UA

La Universitat d'Alacant obri el primer termini de preinscripció per als màsters oficials

La Universidad de Alicante estudia los efectos del cambio climático en la Font Roja

La Universidad de Alicante acoge el II Congreso Internacional de Sociología y Antropología del Turismo con más de 200 participantes

Los Premios del Consejo Social de la Universidad de Alicante se entregarán el próximo 15 de mayo en la EUIPO

Visita al Museo de la Universidad de Alicante.

El catedràtic de la UA Augusto Beléndez, nou director de la Revista Española de Física de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF)

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en