Publicacions de la Universitat d'Alacant opta als Premis Nacionals d'Edició Universitària 2017 en dues categories diferents

12-09-2017

· La decisió del jurat es coneixerà al llarg del dijous 14 de setembreAlacant. 11 de setembre de 2017

Publicacions Universitat d'Alacant participa en l'edició de 2017 dels Premis Nacionals d'Edició Universitària en dues categories. En divulgació científica presenta El secreto de los números, editat pels divulgadors científics de matemàtiques i investigadors de la UA Julio Mulero, Lorena Segura i Juan Matías Sepulcre, del grup DIMATES, els quals també són autors d'algun capítol en aquesta obra, en la qual intervenen coneguts divulgadors científics com Clara Grima, professora de l'àrea de Matemàtica Aplicada de la Universitat de Sevilla i col·laboradora en mitjans com Naukas o Mètode, o Raúl Ibáñez Torres, de la Universitat del País Basc UPV/EHU i director del portal DivulgaMAT.

Dins de la categoria de monografia d'Arts i Humanitats participa amb Chemins de fer, chemins de sabre: los españoles del Transahariano, volum coeditat per Carlos Barciela i Carmen Ródenas en Publicacions Universitat d'Alacant. L'obra té l’origen en el projecte fotogràfic «Le Transsaharien», del qual és autora Carmen Ródenas, economista, professora de la UA i fotògrafa.

Un total de 128 obres publicades per les universitats i centres d’investigació espanyols aquest últim any opten als Premis Nacionals d'Edició Universitària 2017. Les candidatures concorren en onze categories diferents: millor obra editada, millor monografia en cadascuna de les quatre grans àrees de coneixement (Arts i Humanitats; Ciències, Enginyeria i Arquitectura; Ciències de la Salut, i Ciències Jurídiques i Socials), millor obra de divulgació científica, millor edició digital i multimèdia, millor col·lecció, millor traducció, millor coedició amb una editorial privada i millor coedició interuniversitària.

Les altres 126 obres han sigut presentades per les editorials de les universitats d'Almeria, Autònoma de Barcelona, Autònoma de Madrid, Barcelona, Cadis, Cantàbria, Castella-la Manxa, Fundació Universitària San Pablo CEU, Complutense de Madrid, Còrdova, Granada, Huelva, Jaume I, Múrcia, Oviedo, Pontificia Comillas, Rovira i Virgili, Salamanca, San Jorge, Santiago de Compostel·la, UNED, València, Valladolid i Saragossa. I els següents centres d’investigació: Agència Estatal Butlletí Oficial de l'Estat, Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals, Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i Patronat de l'Alhambra.

Un jurat independent i de prestigi reconegut serà l'encarregat de seleccionar les millors obres universitàries. En aquesta edició estarà format per aquestes personalitats: Juan Manuel Bonet Planes, director de l'Institut Cervantes; Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I en representació de CRUE Universitats Espanyoles; Manuel Rodríguez Rivero, crític literari; Manuel Toharia, divulgador científic; Laura Revuelta, redactora en cap del suplement cultural ABC Cultural; Nuria Azancot, cap de redacció del cultural d'El Mundo, i l'escriptora i periodista d'El País Berna González Harbour.

Les obres que concorren a la vintena edició d'aquests guardons estan exposades al públic en l'espai UNE de la Llibreria del BOE (carrer de Trafalgar, 27. Madrid) des del passat 21 d'agost fins al pròxim 16 d'octubre. Aquest és el cinquè any que la UNE pren aquesta iniciativa amb la finalitat d'acostar la producció editorial universitària a la societat.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La cinquena edició del Curs Internacional La Ciència Pren la Paraula en la UA evidencia l’aposta per la cultura científica

Tres dies d'activitats reben l'alumnat de la UA

La UA ofereix cursos de valencià en el Campus i en les seus universitàries d’Elda, la Nucia, Torrevella i Villena

Les Matemàtiques visten de gala el Campus de la Universitat d’Alacant

La UA impartirà el màster de Gestió del Patrimoni a Banyeres

El Museu de la Universitat d’Alacant inaugura una exposició en homenatge al poeta Joan Valls

La Universitat d'Alacant participa en un projecte europeu que estalviarà temps reciclant traduccions existents a la web

La UA edita una “Guia didàctica sobre drets humans”

La Universidad de Alicante arranca el curso con más de 5.700 nuevos alumnos matriculados

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en