Treballadors socials asseguren a la UA que “No n’hi ha prou amb tractar la dependència des de l’àmbit de la salut, cal plantejar, a més, solucions des de la comunitat”

14-07-2017

Experts en aquest àmbit presenten projectes innovadors en salut i dependència, amb treballs pioners sobre necessitats específiques de persones LGTB de la tercera edat o el que s’ha dut a terme a Alacant a Ciutat Jardí

Alacant. Divendres, 14 de juliol de 2017
“Estem acostumats a tractar els problemes de dependència persona a persona des de l’àmbit de la salut, però la innovació en treball social passa per un plantejament des de la comunitat, amb mesures preventives”. Amb aquesta declaració, Víctor Giménez, professor del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UA, resumeix quin és repte actual a què han d’enfrontar-se els treballadors socials en temes de Salut i Dependència.
Amb aquest objectiu, una trentena de treballadors socials participen a la UA en el curs d’estiu “Innovacions del Treball Social en Salut i Dependència”, que dirigeix Víctor Giménez, i en el qual s’estan presentant projectes i experiències innovadores dutes a terme amb èxit, els últims anys, pels professionals en intervenció comunitària i amb persones i les seues famílies.
Entre aquests projectes es troba el Projecte de Mediació Comunitària en Salut desenvolupat en el Centre de Salut “Ciutat Jardí” d’Alacant, per la treballadora social i professora de la UA, Mercedes Martínez; o el que ha presentat Josep M. Mesquida, professor de treball social de la Universitat de Barcelona sobre “l’envelliment i la diversitat sexual”.
Víctor Giménez ha assegurat, que aquests nous enfocaments són importants, innovadors i necessaris perquè “hem de repensar com treballem amb la població LGTB anciana. Ingressar persones depenents LGTB o estrangeres amb diversitat de culte religiós en una residència de missa diària, no és el més adequat i s’està fent”. Giménez afirma que “Cal combinar i integrar els sistemes social i sanitari en aquest tipus d’atenció, com s’està implantant ja a Catalunya”.
El director del curs, afig que també és necessari repensar com tractar la presa de decisions ja que “alguns dependents no estan en condicions de prendre decisions i el treballador social ha de fer de guia per a les famílies en aquest procés, i fins i tot és el professional el que ha de prendre-les en absència de familiars”.

Opine sobre esta noticia haciendo clic [aquí]

Comentarios a la noticia:

Lo más visto en UA

La cinquena edició del Curs Internacional La Ciència Pren la Paraula en la UA evidencia l’aposta per la cultura científica

Tres dies d'activitats reben l'alumnat de la UA

Les Matemàtiques visten de gala el Campus de la Universitat d’Alacant

La UA ofereix cursos de valencià en el Campus i en les seus universitàries d’Elda, la Nucia, Torrevella i Villena

La UA impartirà el màster de Gestió del Patrimoni a Banyeres

El Museu de la Universitat d’Alacant inaugura una exposició en homenatge al poeta Joan Valls

La UA edita una “Guia didàctica sobre drets humans”

La Universidad de Alicante arranca el curso con más de 5.700 nuevos alumnos matriculados

La Universitat d'Alacant participa en un projecte europeu que estalviarà temps reciclant traduccions existents a la web

Contactar    |    Aviso Legal    |    Protección de datos y privacidad    |    Empresa    |    Publicidad    |    Licencia TDT    |    Zona de cobertura

Síguenos en