Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Amalia Garrigós presentarà l´acte institucional del 9 d´octubre

Amalia Garrigós presentarà l´acte institucional del 9 d´octubre

La periodista alcoiana serà la conductora del nou format
 
La periodista alcoiana, Amalia Garrigós, serà la presentadora del nou format institucional que, aquest any, tindrà el 9 d´Octubre a Alcoi. L´acte serà al teatre Calderón a les 12 del migdia i inclourà el manifest, la celebració per primera vegada dels premis del 9 d´octubre i el concert a càrrec de la Unión Musical de Alcoy.
 
Les nombroses novetats que aquest any tindrà el 9 d´Octubre a la ciutat es concentren en el nou acte, molt més institucional, que pretén dotar a la data que ens recorda qui som els valencians, del pes polític i social que es mereix. “La conductora de l´acte serà una periodista molt coneguda a la ciutat per la seua trajectòria de més de 20 anys a Ràdio Nou i RTVV, com guionista i presentadora, alcoiana de naixement i sempre vinculada a la llengua i cultura valenciana, ella és Amalia Garrigós” explica al regidor de cultura, Raül Llopis.
 
Llopis destaca la presència d´aquesta professional de la informació: “Estem molt orgullosos de poder contar amb Amalia Garrigós per a portar endavant un acte que volem que marque un abans i un després al 9 d´octubre a la ciutat. Amalia és una persona molt vinculada al territori valencià, tant en la llengua com en la cultura, una excel·lent professional i una alcoiana que estima la seua ciutat. Garrigós serà la primera gran presentadora d´un format que volem que es consolide any rere any».
 
Amb Amalia Garrigós, altres alcoians de diferents vessants culturals són protagonistes de l´efemèride valenciana del 2016: Rubén Fresneda amb el disseny del cartell, Jordi Raül Verdú amb la redacció i declamació del Manifest, i els premiats dels guardons del 9 d´octubre que s´estrenen aquesta edició amb Joan Valls, a títol pòstum i les associacions de veïns pel seu 40 aniversari com a premi col·lectiu.
 
Conjuntament amb l´acte institucional del 9 d´octubre, hi haurà novetats amb activitats properes a les tradicions valencianes com és un correfocs de “Dimonis Rafolins” pel centre de la ciutat la nit del 8 d´octubre. Totes aquestes millores aniran de la mà, com sempre, de les diverses activitats d´entitats locals i de la Fira del llibre en valencià i productes artesans a la Glorieta, completant una programació per un 9 d´octubre que vol marcar història.
 
Llopis conclou: “Encara ens queda per conèixer alguna novetat més per al 9 d´octubre del 2016 que direm als propers dies però, el que volem és remarcar que aquestos canvis que hem preparat per a la festa dels valencians, eixa data que ens recorda “qui som” com a poble, van encaminats a dignificar la celebració i aconseguir que siga una festa compartida i viscuda amb intensitat per tota la societat alcoiana”.


178