La Càtedra Aigües dAlacant dInclusió Social destina 14.000 euros per a desenvolupar dues investigacions que també han de tenir en compte la perspectiva de gènere
El termini de presentació de projectes acaba el 16 de juliol
Alacant. Dijous, 17 de juny de 2021
La Càtedra Aigües dAlacant dInclusió Social finançarà, un any més, dos projectes dinvestigació científica amb perspectiva de gènere sobre la promoció de locupació en persones amb discapacitat. La convocatòria, publicada en el Butlletí Oficial de la Universitat dAlacant, té un pressupost de 14.000 euros que es dividiran a parts iguals entre els dos projectes guanyadors.
El text estableix que lequip dinvestigació haurà de mantenir una presència equilibrada entre homes i dones. Així mateix, entre els requisits explica que «hi poden concórrer equips dinvestigació duniversitats o centres dinvestigació acreditats formats per almenys tres investigadors o investigadores vinculats estatutàriament o contractual al seu centre a temps complet i en el període dexecució del projecte i, com a mínim, un membre de lequip investigador ha de tenir el títol de doctor o doctora».
El període dexecució dels projectes serà dun any a partir de la data de resolució de la concessió. Els interessats tenen de termini fins al 16 de juliol per a presentar-se a la convocatòria.
Projectes finançats
La convocatòria dajudes per a finançar projectes dinvestigació científica amb perspectiva de gènere sobre la promoció de locupació en persones amb discapacitat de lany passat va triar dos projectes: una investigació per a fer un diagnòstic comunitari en el barri de Benissaudet-Alacant amb la finalitat didentificar les diferents oportunitats i reptes per a promoure la participació social i laboral, de les persones usuàries del Centre de Dia Benissaudet i un projecte amb propostes per a millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat en el sector turístic de la província dAlacant.
Càtedra
La Càtedra dInclusió Social de la Universitat dAlacant és un projecte universitari i institucional creat a través dun acord de col·laboració entre la Universitat dAlacant i Aigües dAlacant. Lobjectiu principal que té és crear un campus inclusiu en què tinguen cabuda per a formar-se les persones en risc dexclusió social, en particular, el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.