Luis Ardevínez es forma a l’Escola d’Arts i Oficis de Madrid en els anys 70, on aprén: dibuix i pintura, modelatge i buidatge, talla en fusta i gravat. En els 80 participa en els Tallers d’Art Actual d’Antonio López García i Antonio Saura en el Circule BB.AA de Madrid. En 1990 és becat per la Universitat del País Basc, curs d’Eduardo Chillida i en 1994 beca d’investigació de la Universitat d’Alcalá de Henares.
Des de 1987 ha realitzat 46 exposicions individuals i més de 200 col·lectives, en: Barcelona, Madrid, Cadis, Còrdova, Màlaga, València, Alacant, Segòvia, Logronyo, Múrcia, Saragossa, Guadalajara, Albacete, Toledo, Sant Sebastià, París, Tessalònica, Lisboa, Chamalières, Honolulu, Hawaii i Tòquio, més 6 ciutats del Japó.
Amb la mostra Artistes dexili i lluita es vol recuperar la memòria històrica de lart, recordar a aquells i aquelles artistes que van haver de marxar lexili i també als que es van quedar i van lluitar contra la dictadura, denunciant les injustícies i comprometent-se amb els moviments del canvi i les llibertats: fins i tot, pagant amb presó per les seues idees. Artistes generosos que volien fer arribar lArt al Poble, fent-lo assequible a través de lobra gràfica
Es tracta duna exposició organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina, amb col·laboració de lAjuntament de la localitat, que compta amb la col·lecció dobres de Luis Ardevinez.
Són un total de 106 obres dautors tan importants com: Joan Miró, Tapies, Alberti, Genovés, Ibarrola, Calduch, Yturralde, Guinovart o Antoni Miró entre molts altres.
Amb aquesta mostra dobres gràfiques es confirma la voluntat del propietari per posar en debat la llibertat dexpressió, la democràcia i la memòria històrica