Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Muro d´Alcoi

La Biblioteca de Muro no s´atura

La Biblioteca de Muro no s´atura

La Biblioteca de Muro ha mantingut el ritme de portes endins en aquest temps de la pandèmia mantenint una relació estreta amb els seus usuaris mitjançant el telèfon, el correu electrònic i les xarxes socials. Per donar suport a la població s’ha combinat el treball presencial i el teletreball quan les mesures de confinament així ho han assenyalat. El resultat ha estat un gran increment del nombre de carnets temporals que han permès l’accés a la lectura online de la plataforma ebiblio de la Comunitat Valenciana.

Muro d’Alcoi, 20 d’abril del 2020. Malgrat l’obligatorietat de mantenir les portes tancades als usuaris, la Biblioteca Francesc de Paula Momblanch de Muro d’Alcoi no ha aturat la seua activitat en cap dels estadis de confinament decretats pel govern davant la pandèmia pel covit-19. La combinació del treball presencial amb el teletreball ha permès satisfer les necessitats dels usuaris en tot moment i a qualsevol hora del dia, mitjançant el telèfon, el correu electrònic i les xarxes socials. A més, s’ha estat treballant en l’esdevenir quotidià que suposa la catalogació de documents i, sobre tot, la catalogació de les fotografies de les diverses Festes del Llibre de Muro que, per falta de temps, estaven sense processar.

Entre les activitats que s’han dut a terme al llarg del confinament cal destacar la realització de 37 carnets temporals que han permès a la població no usuària de la Biblioteca accedir a la lectura online i en streaming de la plataforma de lectura ebiblio. També s’han fet tutorials a antics i nous usuaris per conèixer la plataforma, i s’han solucionat els problemes d’accés i de descàrregues de documents atenent més de 170 consultes, problemes, dificultats o necessitats que se’ns han plantejat, obtenint-ne un alt percentatge de resolució.

Tanmateix, la Biblioteca de Muro ha acompanyat el confinament dels seus usuaris apropant-los un recull de recursos digitals al voltant del llibre i la lectura. S’estan duent a terme una tasca de bibliodifusió mitjançant correus electrònics i grups de WhatsApp amb enllaços a pàgines de recursos digitals de lectura i d’audiovisuals, i també a arxius i documents en pdf penjats a les xarxes socials, amb la finalitat de que ningú fos orfe de lletres. A més, s’ha compartit l’animació lectora a través de vídeos de les actuacions dels millors contacontes de la Comunitat Valenciana, amb la connivència de les editorials, per tal que els més menuts pogueren gaudir dels contes.

Finalment, hem encetat la campanya del Dia Internacional del Llibre que es celebra el proper 23 d’abril proposant un repte als nostres usuaris consistent en un concurs d’elaboració d’un punt de llibre o d’un dibuix, per conèixer el llibre que s’està llegint. La foto s’ha de compartir al Facebook de la Biblioteca com si es tractés d’una exposició a la sala de conferències. En tan sols dos dies de campanya (que acabarà el proper dia 22 d’abril) hem aconseguit que 53 xiquets participen i gaudisquen del dia més assenyalat del llibre gràcies a la gran sala virtual del Facebook de la Biblioteca, desbordant així la previsió inicial.
D’altra banda, les dades estadístiques remarquen l’increment en l’últim mes de l’activitat a les xarxes de la Biblioteca Municipal Francesc de Paula Momblanch amb un augment del 571% de les visites virtuals, del 700% dels seguidors de la Biblioteca, i del 1000% de likes , aconseguint una interacció del 329% amb els usuaris de les TICs en aquest últim mes.

#BibliotecaMuro
#LaBiblioMuro


240