Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La Universitat d’Alacant obri avui el termini de matriculació per als cursos de valencià no presencials

La Universitat d'Alacant obri avui el termini de matriculació per als cursos de valencià no presencials

Enguany, el Servei de Llengües avança el període de matriculació al juliol, des d’avui, dijous 8, fins al dimecres 14 de juliol

Alacant. Dijous, 8 de juliol de 2021

La Universitat d’Alacant acaba d’obrir el termini de matriculació per als cursos de valencià no presencials que s’impartiran el primer quadrimestre del pròxim curs acadèmic 2021/2022. Enguany, el Servei de Llengües de la UA avança el període de matriculació a la setmana del 8 al 14 de juliol i manté la modalitat no presencial en l’oferta de cursos de valencià del primer quadrimestre. També oferirà cursos no presencials en col·laboració amb les seus universitàries de Cocentaina, Elda, la Nucia, Petrer, Torrevella, la Vila i Villena.

En aquesta nova edició, el Servei de Llengües amplia l’oferta dels cursos de valencià, amb un total de 21 cursos no presencials de nivell B1, B2, C1 i C2, que començaran a impartir-se el 13 de setembre i acabaran el 21 de desembre. Tenen una duració de seixanta hores i combinen una videoclasse setmanal de dues hores amb el treball autònom a través de la plataforma Moodle de la Universitat d’Alacant. El Servei de Llengües ha renovat els continguts i la metodologia dels cursos per a oferir-los totalment de manera no presencial, amb activitat síncrona i materials de Moodle a partir dels manuals de Punt per punt, elaborats per personal tècnic propi, segons destaca la coordinadora dels cursos de valencià, Rosa Esteve.

Les taxes del curs inclouen la matrícula de les proves de la CIEACOVA, que tindran lloc el gener de 2022 al campus de Sant Vicent del Raspeig. Les persones que superen aquestes proves rebran un certificat de coneixements de valencià, expedit per la Universitat d’Alacant, equivalent amb caràcter general al de la Junta Qualificadora. A més, l’alumnat dels cursos disposa de recursos complementaris com el portal DietaenvalenciàUA, amb materials formatius i audiovisuals, els grups de conversa en línia a través del Centre d’Autoaprenentatge de Valencià (CAU), i les Aules de Conversa d’Alcoi, Elda, Oriola, Saix, Torrevella o Villena.

El director del Servei de Llengües, Ferran Isabel, ha valorat de manera positiva l’acollida de les accions de formació de valencià del curs 2020-21, que es van realitzar de manera no presencial i que van tenir un total de 983 persones matriculades.


240