Applynano Solutions, empresa de base tecnològica (EBT) sorgida de la Universitat dAlacant i vinculada i instal·lada al Parc Científic dAlacant (PCA), és una de les empreses espanyoles que rebran 20.000 euros de les ajudes Pioneer Acceleration per als seus projectes innovadors, al costat de TriboBlend, Cinpasa i Etisilk. Les propostes que han presentat per a obtenir els fons europeus es basen en projectes de nanomaterials basats en carboni per al sector tèxtil, cinta transmissora de dades disruptiva i ecològica per a la indústria aeronàutica i en el desenvolupament de teixits lleugers per a aplicacions aeronàutiques.
Lobjectiu dApplynano en aquest projecte en concret se centra a optimitzar els seus nanomaterials de carboni i aportar propietats avançades a resines, recobriments i materials compostos, per a crear una nova cadena de valor entre aquests sectors. El treball conjunt amb empreses del sector tèxtil i aeroespacial permetrà que aquestes empreses supervisen i validen els innovadors nanomaterials que desenvolupa lempresa nascuda a la Universitat dAlacant i instal·lada al parc Científic dAlacant.
Daltra banda, les empreses Titania, Vecmedical, E. CIM, Solar MEMS Technologies, ienai SPACE i Optimus 3D rebran fins a 58.000 euros de les ajudes Orbital per a projectes transnacionals en col·laboració amb altres pimes europees per a projectes relacionats amb el seguiment dincidents respiratoris i aeromèdics per a pilots, sistema tèxtil de refredament actiu per a prevenir lestrès per calor i fabricació additiva de propulsors per a coets elèctrics.
El projecte Galàctica ha seleccionat un total de 26 projectes innovadors de 40 pimes innovadores europees. Espanya ha sigut el país amb més pimes finançades (10), seguit de França (5), Alemanya (4) i Portugal (4).
La primera convocatòria va tancar al maig després de rebre 83 propostes de 137 pimes europees, amb lobjectiu de promoure el desenvolupament de projectes innovadors combinant els sectors tèxtil, aeronàutic aeroespacial o la fabricació avançada.
El projecte Galàctica llançarà una nova convocatòria el gener de 2022 dotada amb 1,64 milions deuros per a pimes europees.
Galàctica
AEI Tèxtils, el clúster de materials tèxtils avançats de Catalunya, coordinador de Galàctica, la Corporació Tecnològica Andalusa (CTA) i lAssociació dEmpresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL) són els socis espanyols daquest projecte que està format per deu participants europeus i finançat pel programa dinvestigació i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea (UE).
El projecte té com a objectiu fomentar la creació doportunitats de mercat no identificades o no explorades per a empreses existents i de nova creació en el desenvolupament de cadenes de valor latents i emergents. Superarà les deficiències dinformació i de mercat reunint empreses de diversos sectors industrials, centres de recerca i desenvolupament i clústers, mitjançant un conjunt deines, instruments i iniciatives que crearan la base per a lestabliment de noves cadenes de valor en les indústries tèxtil i aeroespacial.