Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Castalla

La secció d’Esquerra Republicana de La Foia de Castalla dubta que la venda del 100% de Famosa siga la solució per poder afrontar l’incertesa que l’empresa està creant als treballadors, ciutadans d’Onil i de la comarca de la Foia

La secció d'Esquerra Republicana de La Foia de Castalla dubta que la venda del 100% de Famosa siga la solució per poder afrontar l'incertesa que l'empresa està creant als treballadors

Esquerra Republicana creu que la venda de Famosa no garantirà l’estabilitat que Onil està buscant. Ara per ara el sector de la joguina, i especialment la nina, necessita del recolzament de la Generalitat amb polítiques d’inversió al sector. La Generalitat està més pendent de fer polèmica amb l’aigua i la llengua que donar recolzament, tant econòmic com moral, a tots els empresaris i treballadors de la Foia.

Els republicans afirmem que la política desenvolupada pel PP esta portant al sector de la joguina a la crisi més greu de tota la seva història.

Els republicans de la Foia també critiquem el paper jugat per l’ajuntament d’Onil: Amb la primera venda, fa 3 anys, va tenir un espectador d’excepció, el a les hores alcalde Rozalén (PP) i amb aquesta ultima venda als espectadors del tripartit colivenc (PSOE-BNV-EUPV).

També lamenten que una empresa com Famosa tinga que vendre les seves accions per poder afrontar projectes (Esquerra Republicana recorda que els veïns d’Onil encara esperen les promeses de la creació d’una planta industrial de construcció de ciclomotors de 49cc), mentre la Generalitat li dona l’esquena i fa una política de camps de golfs i cement, que sistemàticament ve practicant el PP.

Prova de la política del PP al sector de la joguina és el paper inexistent desenvolupat per l’Institut Valencià de Finances (IVF) i pel Conseller d’economia amb el tancament i posterior suspensió de pagaments de Jesmar. Només el Conseller d’economia Camps ha fet un esforç sobrehumà realitzant aquestes declaracions: “Jesmar té un futur prometedor”. A més d’un se li tindria que caure la cara de vergonya contemplant el goteig costant de tancaments d’empreses de joguines.

*Esquerra Republicana del País Valencià – La Foia de Castalla*


239