Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Onil

España y Turquia marcan el ritmo del Memorial José Antonio Mataix Juan

El Club Deportivo y el Ayuntamiento de Onil han conseguido, con mucho esfuerzo y dedicación, que esta localidad cuente con el mejor torneo europeo de baloncesto en categoría Júnior Masculino, el Torneo Mataix, cuya vigésimo tercera edición comenzó este miércoles, día 28, y finaliza el viernes 30. Este año participan las selecciones de España, Turquía, Portugal e Italia.

Ambdós seleccions van conseguir ahir el seu segon triomf consecutiu i es perfilen com a màxims aspirants a fer-se amb el trofeu. Turquia va véncer per 78-65 a Portugal, mentres que Espanya va passar per damunt a Itàlia amb un contundent 92- 56. Lusos i transalpins es juguen hui el tercer i quart lloc a les 18 hores. Per la seua banda, els espanyols s’enfronten a partir de les 20 hores als turcs per a dirimir quina és la millor selecció júnior del torneig.

El primer xoc del dia d’ahir va deparar una nova victòria de Turquia, esta volta a costa de Portugal. El partit va estar marcat per la fluixa defensa del combinat lus, que només va poder acostar-se als turcs en el marcador a falta de cinc minuts, encara que la selecció otomana va sentenciar al contraatac.Entre els dos partits previstos per a la jornada d’ahir va tindre lloc l’esperat concurs de mats, que es va emportar l’espanyol Claver. L’altre finalista va ser l’italià Domenico Barozzi en un concurs que va alçar els ànims del públic assistent amb espectaculars mats.La jornada es va tancar amb el duel entre Espanya i Itàlia, decantat ja en el primer quart per als locals amb un resultat de 32-12. La selecció espanyola va ser molt superior a un conjunt italià que no va arribar a inquietar al quadro que dirigix Luis Guil.