Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La UA organitza el primer concurs d’emprenedoria per a l’estudiantat de secundària, batxillerat i FP

Amb l’objectiu de potenciar i estimular l’activitat emprenedora i innovadora entre l’estudiantat preuniversitari i les competències i habilitats que comporta, com la creativitat, la confiança i la capacitat per a assumir el risc, la tenacitat, la responsabilitat, el lideratge o la solidaritat, entre d’altres, el concurs té obert el termini d’inscripció fins al 4 de febrer i, posteriorment, es podran presentar els projectes fins a l’1 d’abril.

En concret, cada projecte serà desenvolupat per un grup de treball que estarà integrat, com a mínim, per un professor responsable del projecte i un màxim de sis estudiants matriculats en el curs acadèmic 2021-2022.

La participació en el concurs es divideix en dues categories. La primera inclourà l’alumnat d’ESO o cicles formatius de grau mitjà, i la segona, l’alumnat de batxillerat i cicles formatius de grau superior. En cada modalitat es concediran un primer premi de 600 euros, un segon premi de 450 euros i tres accèssits de 150 euros cadascun. A més, s’estableix un premi a la Millor Unitat Didàctica presentada pel professorat dotat amb 200 euros, i el professorat coordinador dels projectes classificats en un primer o segon lloc rebrà també un premi de 150 euros.

Per a la inscripció, cal destacar que cada projecte haurà d’estar relacionat amb la consecució d’algun dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per l’ONU corresponents a l’Agenda 2030.

Els projectes finalistes es presentaran públicament en una jornada que tindrà lloc a la Universitat d’Alacant, en què s’exposarà la proposta i es resoldran els dubtes o qüestions que el jurat puga formular. En finalitzar les presentacions, i després de la deliberació del jurat, s’anunciaran públicament els projectes guanyadors.

En referència a aquest concurs, que per primera vegada s’obri a l’estudiantat preuniversitari, la vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat, Rosario Ferrer, explica que «aquest programa el comencem amb molta il·lusió perquè considerem que és una bona manera d’incentivar docents i estudiants a dur a terme una formació emprenedora inicial». «A més, constitueix una acció més que afavoreix la necessària connexió entre la UA i els centres educatius d’ensenyament secundari», afegeix. En el mateix sentit, la delegada de la rectora per al Centre d’Ocupació, Nuria Grané, destaca que «no tenim cap mena de dubte que la formació emprenedora és una bona eina per a aconseguir aquestes competències tan valorades pels ocupadors i, per descomptat, ens sembla summament interessant aquest programa que permet fomentar la capacitat emprenedora en etapes preuniversitàries».


239