El pròxim dissabte 12 de febrer, al voltant de 130 joves d’entre 4 i 16 anys participaran en aquest desafiament internacional que fomenta l’aprenentatge pràctic de les STEAM.
L’equip guanyador del torneig celebrat a la Universitat d’Alacant passarà a la fase nacional prevista a la fi del mes de març.
En concret, en el torneig local d’Alacant participen 10 equips en la categoria FLL Challenge, dirigida a joves de 10 a 16 anys perquè milloren les destreses científiques i tecnològiques a través d’un desafiament; 5 equips en FLL Explore, amb la finalitat de fomentar les vocacions científiques en xiquetes i xiquets de 6 a 9 anys a través de l’aprenentatge de les STEAM (acrònim en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques); i un equip en la modalitat de FLL Discover perquè xiquetes i xiquets de 4 a 6 anys descobrisquen la ciència i la tecnologia.
Dels equips que participen en la categoria FLL Challenge, l’equip «Legotrolls» d’Alacant ha rebut un beca COIT oferida pel Col·legi Oficial d’Enginyers Telecomunicacions, i l’equip de l’IES Sant Vicent, format exclusivament per xiques, participa amb una Beca GIRLS FIRST, programa impulsat per la Fundació Scientia per a fomentar les vocacions STEAM entre alumnes de 4 a 18 anys
L’equip guanyador de la fase celebrada en la Universitat d’Alacant passarà a la fase nacional prevista per al 26 de març de 2022. Finalment, els campions de tots els països participants es veuran les cares en la final mundial que tindrà lloc el 23 d’abril a Houston (EUA).
Desafiament Cargo Connect
Cada any, FLL proposa un nou repte relacionat amb problemes del món real i els participants treballen en la resolució a través d’un projecte científic i un programa de robòtica guiat. Cargo Connect és el desafiament d’aquesta temporada 2021-2022 que se centrarà en el transport, explorarà els avanços tecnològics i els desafiaments globals a què quals s’enfronta la humanitat i demanarà als participants que construïsquen solucions creatives que revolucionen el futur. El projecte té com a objectiu l’aplicació del coneixement científic i matemàtic en un context vinculat a la tecnologia i l’enginyeria, a més del desenvolupament de competències transversals com el pensament crític, treball en equip, creativitat, comunicació i programació.
La competició FLL reuneix a més de 6579 mil participants de 110 països a nivell mundial. A Espanya i Andorra, FIRST LEGO League compta amb representació en pràcticament totes les comunitats autònomes amb 32 socis com a universitats, parcs tecnològics i centres d’investigació i reuneix a més de 17.500 participants.
Organitzadors
Juntament amb Ingeniera Soy, promotora del torneig a nivell nacional en associació amb FIRST i LEGO Group, la FIRST LEGO League a Alacant està liderada pels professors de la Universitat d’Alacant Francisco Pujol i David Tomás. La iniciativa compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), la UCC+i UA Divulga, projecte de divulgació del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, l’Escola Politècnica Superior (EPS), l’Institut Universitari d’Investigació Informàtica (IUII), i el Departament de Tecnologia Informàtica i Computació (DTIC) de la UA.
La competició FIRST LEGO League Alacant (FLL Alacant) forma part del programa que la Universitat d’Alacant posa en marxa el mes de febrer amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència (11 de febrer).