Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

Tres sessions matinals de teatre al Paranimf de la UA

Informació de la Universitat d’Alacant:

La Universitat d’Alacant ha programat tres sessions matinals de teatre pensades, especialment, per a l’alumnat d’Instituts d’Educació Secundària, però obertes també al públic general. Amb un preu de tres euros, el Paranimf acollirà en horari matinal, a les 11.30 hores, les representacions de les obres teatrals Cor i Terra (Aula de Teatre de la UA. 15 de febrer); Fuenteovejuna 2040 (Aula de Teatre de la UA. 22 de febrer); i Ifigenia en Áulide (Nave Argo. 1 de març).

Obrirà la programació matinal l’obra Cor i Terra, el pròxim dimarts 15 de febrer, a càrrec de l’Aula de Teatre de la UA. Dirigida per Iván Jiménez, aquesta obra és fruit d’un projecte d’investigació i de creació col·lectiva sobre l’ecologia i el medi ambient que vol reconnectar l’ésser humà, emocionalment, amb l’entorn natural. Cor i Terra és un espectacle de creació col·lectiva que parla de qui som, d’on venim i com podem somiar amb un món millor. Somiar amb un món on trobar l’equilibri amb la naturalesa i amb les nostres arrels. Un món menys individualista i molt més just. En clau de comèdia i partint des de la quotidianitat d’un petit pati d’un pis d’estudiants, els nostres personatges viuran una sèrie de successos extraordinaris que els faran despertar i prendre consciència de la seua responsabilitat en aquests moments decisius. (Bilingüe valencià i castellà).

El 22 de febrer es posarà en escena Fuenteovejuna 2040, una creació de l’Aula de Teatre de la UA dirigida per Xiomara Wanden-Berghe. Aquesta proposta teatral és una versió lliure de creació col·lectiva basada en una de les millors obres de Lope de Vega, recolzats en la versió de Juan Mayorga de Darío Fo. Música en directe dansa i unes interpretacions sorprenents. Fuenteovejuna és honor, és el poder del personatge col·lectiu davant d’una injustícia concreta. L’alumnat de l’Aula de Teatre de la UA ens transporta a un món, any 2040, on la terra es troba inundada i Fuenteovejuna torna a passar. Què diran els mitjans de comunicació sobre aquesta situació? (Castellà).

La programació matinal finalitzarà l’1 de març amb Ifigenia en Áulide, La Nave Argo (Cia. teatral del Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant), una tragèdia grega d’Eurípides que compta el sacrifici d’Ifigènia a les mans de son pare, el rei Agamèmnon. L’única finalitat del sacrifici és calmar la ira dels déus i retornar els vents a la platja d’Áulide per a poder salpar cap a Troia. Una decisió difícil per a un governant i una actitud sorprenent d’una princesa. La Nave Argo és un grup de teatre juvenil que va nàixer l’any 2010 al Col·legi Immaculada Jesuïtes d’Alacant. La majoria de les produccions són de temàtica grecollatina. Està format per joves d’entre 16 i 26 anys, des d’alumnes de 4t i Batxillerat fins a antics alumnes. Els responsables del projecte són tres professors: Marién Navarro, Carlos Aragüez i Fernando Nicolás. (Castellà)


244