Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UA

La Universitat d’Alacant organitza la cinquena Trobada de Centres Innovadors a Alacant

Informació de la Universitat d’Alacant:

En format de jornada híbrida, amb activitats presencials i oberta en sessió contínua en línia per a les persones inscrites, la Universitat d’Alacant acull avui la celebració de la cinquena Trobada de Centres Innovadors d’Alacant. En aquesta edició, el lema triat és “Buscant + eficàcia formativa + qualitat amb ODS + creixement personal” i, inscrit en el marc del projecte Centres Innovadors de la Xarxa Educativa DIM-EDU, està organitzat conjuntament peer la Facultat d’Educació de la UA i amb la col·laboració del grup d’investigació GIDU-EDUTIC/IN de la Universitat d’Alacant i l’Associació ESPIRAL.

Aquest congrés es dirigeix a equips directius, coordinadors/es d’innovació i professorat en general de tots els nivells educatius, inspectors/es i gestors/es de l’administració educativa, i especialistes d’empreses del sector. A més, pretén crear un espai per a facilitar l’intercanvi de coneixements i experiències entre els agents educatius amb el propòsit d’adquirir idees que faciliten la millora de la seua eficàcia formativa. Fins al moment hi ha inscrits més de 250 professors/es i està previst que passen per l’activitat al voltant de 300 alumnes, confirmen els organitzadors.

L’objectiu d’aquesta trobada, la part física de la qual es desenvoluparà en el vestíbul de la Facultat d’Educació de la UA, passa per facilitar l’intercanvi de coneixements i experiències entre els agents educatius amb el propòsit d’adquirir idees que faciliten la millora de la seua eficàcia formativa.

A les 9 hores s’iniciarà en la sala d’actes l’exposició de recursos educatius de les empreses amb les intervencions de Pere Marquès amb “Quo vadis educación? Transformaciones clave hoy en los centros”; María Teresa Botella, amb “Bases de la innovación educativa”; María Carmen Díez amb “EmocionaT familia”, a més de la taula redona “La innovación educativa en la Comunidad Valenciana”.

A la vesprada, a partir de les 16 hores, tindran lloc les ponències de Pere Marquès, amb “Paradigma formativo de la era Internet”; Carmen García López amb “Metodología CLIL para el aprenendizaje de una lengua”, Armero i Redoulés amb “La integración de los ODS”; Nuria Salán amb “Actuaciones para promover la igualdad de género en educación”, a més de dos panells de comunicacions, amb “ODS/educación inclusiva/aprenendizaje servicio” i “Miscelánea de actuaciones para la mejora educativa”.

Al mateix temps, al matí, des de les 10 fins a les 16 hores es realitzaran tallers i seminaris en línia i en directe amb temes tan variats com “Crea una radio escolar para tu centro”, “Impresión 3D”, “Cuida la salud de los alumnos que usan pantallas interactivas”, “Bingo ortográfico-musical en directo en clase con los alumnos” o “Imagen de centro. Plan de comunicación y plan de redes sociales”, entre d’altres.

A més, cal destacar que es realitzarà una retransmissió contínua per l’aplicació Zoom de tota la jornada presencial.

 


244