Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
UPV

Ainhoa Sánchez, Inés Mira i Marina Munar guanyen el Repte SEAT Challenge 2022 de la Càtedra AITEX-UPV

El Repte SEAT Challenge 2022, organitzat per la Càtedra AITEX – UPV, ha arribat a la seua fi. Les instal·lacions de la companyia automobilística a Martorell han acollit la final d’aquest repte, que té com a objectiu premiar les millors idees innovadores relacionades amb el tèxtil enfocades a la utilització de materials naturals i la seua aplicació en el sector automòbil.

Els projectes dels estudiants han rebut premis de 3.000, 2.000 i 1.000 euros. A més, SEAT S.A. oferirà la possibilitat de fer pràctiques a un dels premiats. Donada la qualitat dels treballs presentats, AITEX també ha aportat un quart premi de 500 euros.

A més dels estudiants, s’han desplaçat a Martorell el director de la Càtedra, Pablo Díaz; Lucía Capablanca, professora del Departament d’Enginyeria Tèxtil i Paperera (DITEXPA); i Quico Sempere i Bea Domenech, del Departament Institucional d’AITEX. Per part de la companyia automobilística han assistit Óscar Fernández, responsable de Tecnologia de Materials; Rafael Bolívar, de l’àrea de Desenvolupament de Materials d’Acabats Interns; Pablo Gamonal i María José López, d’Acabats Interns; i Gerardo Rodríguez, de Química – Acabats Externs.

Premiats

1r Premi: Tapisseria per a vehicles sostenibles. Autors: Ainhoa Sánchez, Inés Mira i Marina Munar.

2n Premi: Elaboració d’un cuir natural a base de fibres de pinya i escorça de poma. Autors: Abril Cortés, Estefanía López i Pau Sanz.

3r Premi: Elaboració d’un composite a partir de les fibres de palmera per a utilitzar-se com a carcassa en els espills retrovisors. Autors: Alejandra Beltrán, Manel Cabanes, Álvaro Gallego i Sergio Peral.

Accèssit (premi atorgat per AITEX) – Catifetes amb pilotes de tennis reciclades – Autors: Miranda Llopis, María López Ricart, Silvia Quiroga, Claudia Tomás i María López.

Pablo Díaz, director de la Càtedra AITEX – UPV, destaca que “amb aquesta activitat els alumnes poden visualitzar la connexió entre el sector tèxtil i el sector de l’automòbil. L’enginyeria tèxtil s’aplica en qualsevol sector productiu i amb aquestes activitats es posa de manifest les capacitats de donar solucions als diferents requisits que es proposen, en aquest cas des del sector automoció”. Díaz afig que “els alumnes que arriben a la final tenen l’oportunitat de visitar l’empresa, activitat molt enriquidora per a ells i que els permet endinsar-se en ella, presentar-se i optar a la realització de pràctiques en empresa gràcies a la col·laboració entre SEAT S.A. i la UPV”.


241