Dissabte 11 de febrer la representació de teatre històric que té lloc al Camp de Mirra cada 25 d’agost, el Tractat d’Almisrà, es va representar a la ciutat de Xàtiva.
Concretament i per immediació del cronista oficial de la vila, Agustí Ventura, l’obra es va interpretar al Gran Teatre de Xàtiva a partir de les 20 h., que té un aforament de 800 places. L’entrada a l’esdeveniment va ser gratuïta, i que la jornada va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de la capital de la comarca de la Costera i de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.
D’altra banda, i segons Romà Francés, president de l’Associació Cultural del Tractat d’Almisrà i qui encarna la figura del rei en Jaume des de fa quatre dècades, l’escenificació va ser molt semblant a l’actual a la plaça de l’Església del Camp de Mirra, fet que des de 2021 es va reduir, així com l’elenc d’actors i actrius. Així mateix, Francés va destacar la importància de la ciutat de Xàtiva en les negociacions entre el rei de la Corona de Catalunya i Aragó i els emissaris de l’infant Alfons de Castella.
Fotos i video de Facebook El Tractat d´Almisrà
Quaranta anys del text de Salvador Doménech
Així mateix va ser una representació d’aniversaris, per una banda, el text escrit per Salvador Doménech per a l’obra ha fet quaranta anys, sent que va ser el 1982 quan es va estrenar el llibret per representar l’obra històrica. Així mateix, la interpretació del rei en Jaume I, principal actor del Tractat, també ha fet quaranta anys encarnat per qui també és el president de l’Associació Cultural del Tractat d’Almisrà, Romà Francés i Berbegal.