La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha informat que el Ple ha autoritzat la contractació del servei de gestió integral de la Xarxa Centres Dona i del Servei d’Atenció Telefònica per un valor estimat de 62,7 milions d’euros per a un període de tres anys prorrogable per altres dos “amb el qual es dona continuïtat i s’amplia l’atenció a les dones víctimes de la violència masclista”.
Per a Aitana Mas, “és important que la gent conega aquesta eina de lluita contra la xacra social que és la violència masclista” i ha destacat que el treball realitzat pels Centres Dona “ha donat resposta en tot moment a una realitat innegable, que és que existeix un tipus de maltractament que es pateix precisament per ser dona”, a les quals es dona protecció des d’aquests centres “que donen servei no sols a les víctimes sinó també al seu entorn afectiu, familiar, amistats i a qualsevol ciutadà o ciutadana”.
Mes ha explicat que aquesta actuació es ve desenvolupat a través de la xarxa de *Centres Dona, que està integrada per tres centres d’atenció 24 hores a Alacant, Castelló de la Plana i a València; els Centres Dona de Dénia i Torrevieja, d’atenció 14 hores, i els centres rurals itinerants de Sant Mateu, Xàtiva, Segorbe, Elda i Yátova.
Amb el contracte autoritzat aquest divendres pel Ple del Consell, a més, “s’amplia aquesta xarxa amb la incorporació d’un nou Centre Dona 14 hores a Elx”.
Així mateix, ha apuntat que la contractació es farà “amb caràcter urgent, per procediment obert” i en ella es té en compte “l’acord d’homologació salarial al qual es va arribar entre la Generalitat, el tercer sector, patronal i sindicats” que suposa un increment en les retribucions de les plantilles que atenen aquests centres, “i que va ser publicat fa unes setmanes en el DOGV”.
La contractació està dividisca en quatre lots: el primer inclou la gestió dels Centres Dona 24 *hores d’Alacant, Castelló de la Plana i València; el lot 2 correspon a la gestió integral dels centres rurals de Sant Mateu i Segorbe, a la província de Castelló, i Xàtiva i Yátova en la de València. El lot 3 inclou la gestió del Centre Dona d’Elx i els centres de Dénia, Torrevieja i Elda. Finalment, el lot 4 correspon a la gestió del Servei d’Atenció Telefònica.
La vicepresidenta ha ressaltat que aquesta gestió integral “comporta la prestació d’una sèrie de serveis que inclouen, entre altres, atenció social, psicològica i jurídica, tant en situació de crisi com d’assessorament o de teràpia en seguiment, a nivell individual i grupal a les dones víctimes de maltractaments físics o psíquics, abusos o agressions i assetjament sexuals en l’àmbit laboral o educatiu i a les filles i fills d’aquestes”.
Amb el manteniment d’aquest servei es dona compliment al mandat de protecció en matèria d’atenció a les dones víctimes de la violència de gènere fixat per la Llei 7/2012 de la Generalitat, amb la finalitat de dotar a la Comunitat Valenciana dels serveis necessaris, amb recursos especialitzats dirigits a dones víctimes de violència de gènere, a professionals implicats en aquesta problemàtica que requerisquen informació i coordinació i a qualsevol ciutadà i ciutadana que necessite assessorament sobre aquest tema.
OPE 2023 del sector educatiu:
Entre els temes tractats aquest divendres pel Ple del Consell destaca també el decret que aprova l’Oferta d’Ocupació Pública (*OPE) de personal docent no universitari corresponent a 2023, amb un total de 1.849 places.
D’elles, 1.695 places es convocaran per al torn de lliure ingrés en el cos de mestres i mestres i 154 seran per al torn d’accés a cos superior. En concret, 133 de les places oferides seran per a la promoció interna al cos de professorat d’ensenyament secundari, i les 21 restants per a accedir al cos d’Inspecció Educativa.
El 10% d’aquestes places es reserven per a ser cobertes entre persones amb un grau de diversitat funcional igual o superior al 33% (sempre que aquesta siga compatible amb l’acompliment de les funcions pròpies dels llocs de treball docent i que superen les proves selectives).