Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Els Moros i Cristians d’Alcoi podran tenir escuadres mixtes

Les festes de Moros i Cristians d’Alcoi posen sobre la taula una proposta: la possibilitat que hi haja esquadres mixtes. Aquesta iniciativa afectarà de manera directa als dissenys dels vestits oficials i als actes festers. La proposta serà debatuda en els pròxims mesos en l’Associació de Sant Jordi.

 

Aquesta nova regulació permetrà un avanç a tots els nivells, esperat des de fa temps, així com la creació de dissenys festers. No obstant això, es donarà total llibertat entre dues opcions: la de mantenir dos vestits diferenciats, un masculí i un femení, o la que tots dos vestits siguen iguals, sense cap distinció. Això permetrà la creació d’esquadres mixtes.

Així, la nova Ordenança no prohibirà que l’esquadra puga ser mixta, sempre que els dissenys siguen idèntics. Per tant, l’Ordenança obligarà a la uniformitat estètica íntegrament, impedint la creació d’esquadres formades per persones amb dissenys diferents. D’aquesta manera, en el cas en el qual hi haja filaes que mantinguen un disseny masculí i un altre femení diferenciat, les seues esquadres no podran ser mixtes, al no comptar amb la uniformitat estètica exigida.


238