Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Cocentaina

Informació sobre el XLIII Certamen Coral Fira de Tots Sants

Són 43 les edicions que porten celebrant el Certamen Coral Fira de Tots Sants, i que avalen el compromís d’aquesta Associació amb la difusió i promoció de la música coral sense límits geogràfics, amb participants d’àmbit nacional i internacional.

Amb il·lusió i esforç, els organitzadors d’aquest Certamen es proposen com a meta aconseguir cada any un alt nivell artístic i una organització bolcada en el benestar dels cors participants.

El Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina, va nàixer amb l’objectiu de ser una cita anual de referència del món coral valencià. El continuat treball i dedicació del col·lectiu que forma l’Associació Certamen Coral Fira de Tots Sants ha fet depassar les meres fronteres autonòmiques i situar el concurs entre un dels més valorats de l’Estat Espanyol, tant pel prestigi dels participants com per l’excel·lència organitzativa.

 

 

Potenciar la literatura coral escrita en valencià ha sigut un dels objectius irrenunciables que ens hem marcat. D’aquesta manera, han nascut encàrrecs escrits per autors contemporanis que han contribuït a enriquir el repertori i a la divulgació del qual han ajudat els cors participants.

Les exigències estilístiques del concurs pretenen no ser limitatives i que els cors puguen mostrar el millor del seu repertori habitual. Per tal motiu és molt important parar atenció a l’elaboració del programa triat, pensant que s’ha de compaginar dificultat, varietat i capacitat de comunicació amb el públic i jurat. El programa ha de funcionar i s’ha d’aconseguir captar l’atenció de l’auditori en tot moment. D’aquesta manera podrem fomentar el gust per escoltar música coral i bandejar els repertoris excessivament homogenis en aquesta mena de manifestacions. Aquest aspecte té tanta importància per a l’organització que se li atorga un 20% de la puntuació global que assigna el jurat.

Un concurs sempre és un bon motiu per a treballar més activament un cor. Una cita d’aquestes característiques porta al fet que es cuiden amb més detalle aspectes de les obres que passarien més desapercebuts en un concert habitual. Independentment del palmarès final, els participants sempre guanyen, ja que el nivell de l’agrupació és indubtablement més alt després d’abordar un certamen que abans. A més creix l’orgull de pertinença, el gust pel treball ben fet, l’interès per aprendre i millorar, es coneix gent, es conviu amb els companys habituals d’una manera diferent i, per si no fos prou, es coneixen noves ciutats.

El grandiós fet coral aglutina gent de diversa formació i condició social. Tots junts treballem i ens esforcem per un objectiu comú: interpretar música coral d’una manera digna. Tal vegada hi ha molts companys que mai hauríem conegut ni compartit vivències de no ser per la seua pertinença al cor. Som ambaixadors de la veu, exemple de convivència i canal de cultura popular.

 


235