Actualitat de l´Alt Vinalopó, el Vinalopó Mitjà, l´Alcoià, El Comtat i l´Alacantí
Alcoi

Novetats per a la celebració del Mig Any a Alcoi

Els Primers Trons han decidit que el “Concurs d’Olleta” del Mig Any se celebre el 21 d’octubre a les 14’00 hores i que les “Entradetes” comencen a les 18’00 hores.

La presentació de càrrecs s’avança al dissabte 14 d’octubre, una setmana abans del Mig Any.

A proposta de les Filaes Aragonesos i Benimerins, els Primers Trons han aprovat incorporar canvis en els horaris de la Festa del Mig Any prevista per al 21 d’octubre.

Els Primers Trons han secundat la proposta de variacions amb 16 vots a favor, 10 en contra i dues abstencions (dues filaes no es van pronunciar).

D’aquesta manera, el popular “Concurs d’Olleta” es lliurarà a les 14’00 hores al parc de la Glorieta i les populars “Entradetes” –en la qual participen 27 de les 28 filaes– començaran a les 18’00 hores des de la Font Redona i des del Parterre.

En aquest aspecte, l’Associació de Sant Jordi sol·licita a les Filaes que complisquen de manera rigorosa els horaris marcats per al gaudi de tots els festers públic en general i visitants.

Més novetats del Mig Any

El Mig Any s’iniciarà amb el Concurs de Pintura a l’aire lliure, el dia 1 d’octubre, i la primera partida del Campionat de Vedat, el dia 2 d’octubre.

Com a novetat més destacada, la presentació de Càrrecs Festers i la celebració del Concurs d’Olleta i Entradetes, se celebraran en caps de setmana diferents.

La presentació de Càrrecs Festers 2024 i el posterior sopar-assaig tindran lloc el dissabte 14 d’octubre, mentre que el “Concurs d’Olleta” i les “Entradetes” se celebraran el dissabte 21 d’octubre.

L’Associació ha realitzat, igualment, el sorteig del Campionat de Vedats i de les “Entradetes” del 21 d’octubre, sent aquest el resultat:


235